• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy przyjąć tą ofertę? Pomóżcie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czy przyjąć tą ofertę? Pomóżcie

naranja > 28-02-2013, 19:37

Hej dziewczyny Chcę wyjechać jako au pair po raz pierwszy dlatego proszę o poradę. Znalazłam bardzo fajną rodzinę w Hiszpanii, mają 2 dzieci, jest tylko jeden problem , płacą 20 euro na tydzień ( 15 godzin pracy tygodniowo, weekendy wolne) ale i tak wydaje mi się to za mało? Nie wiem czy zwykle rodziny płacą więcej? czy powinnam przyjąć tą ofertę czy załapię się na coś lepszego?
  • Re: Czy przyjąć tą ofertę? Pomóżcie

prettyvisitors > 28-02-2013, 21:11

Ja osobiście bym nie przyjęła. Niektórzy mogą pomyśleć, że jestem pazerna na pieniądze czy coś takiego, ale prawda jest taka, że te pieniądze są nam potrzebne. Warto wyjść gdzieś do baru, kina, muzeum czy pojechać gdzieś na wycieczkę, żeby pozwiedzać kraj, bo w końcu to jeden z głównych powodów wyjazdów. Niektóre dziewczyny może są domatorkami i nie potrzebują takich wyjść, bo i tak wolą zostać w domu, ale nawet odkładając te pieniądze, to niewiele by się przywiozło ze sobą, tym bardziej biorąc pod uwagę, że pewnie sama musiałabyś sobie zapłacić za transport.

carly15 > 28-02-2013, 21:15

20 euro na tydzien? to juz naprawde przesada ;/ na nic nie starczy Ci dziewczyno ;/ za 15 godzin to przynajmniej powinnas miec 50-60 euro jak nie wiecej.

Gosia1423 > 28-02-2013, 21:48

Je też poszukuję rodziny w Hiszpanii. 20 euro to za mało... Obecnie hiszpańskie rodziny płacą 50 euro tygodniowo i moja hiszpańska amiga mówi, że to dobre wynagrodzenie Więcej w obecnej Hiszpanii raczej nie zapłacą...

dosiunia > 28-02-2013, 23:54

haha to chyba jakiś żart! Ja poniżej 80 nigdy bym nie zeszła! To jest nasz czas i nasza praca - ciężka praca! Nie byłaś jeszcze au pair, więc może nie wiedzieć jak to jest, serio jest czasami cieżko, jak siedzi się cały dzień z gremlinami...

Saiisuke > 02-03-2013, 19:10

W Hiszpanii stawka to 60-70 euro. Więcej się nie da ugrać, a na mniej nie wolno się zgadzać! 20 euro nie wystarczy Ci na nic, raz wyjdziesz do kina i Ci nawet pół centa nie zostanie. Nie zgadzaj się, bo tylko będziesz żałować. Nie uda Ci się nawet zarobić na bilet do Polski. Ta rodzina to już w ogóle pazerna musi być...

kasiulek91 > 05-03-2013, 13:08

Nie zgadzaj się na te 20euro! Przecież to ździerstwo... Szuakj innej rodzinki i na pewno znajdziesz taką która zapłaci Ci więcej, a potem już będąc na miejscu będziesz mogła się przekonać, że mając 20euro tygodniowo byłoby ciężko. Zwłaszcza jeśli miałabyś pracować tak krótko to wiadomo, że po pracy chciałabyś wyjść gdzieś i coś zobaczyć, a mając 20euro w portfelu nie miałabyś zbyt wielu możliwości.

wywrotka_18 > 05-03-2013, 22:14

Może jednak poszukaj czegoś innego,zauważyłam,że im bliżej wiosny,wakacji itp jest więcej rodzinek i większe szanse na znalezienie super oferty. Z takimi pieniędzmi nie będziesz mogła sobie pozwolić na nic. Ja co prawda szukam rodziny w UK,ale nie zgodziłabym się za pracę za mniej niż 65-75 funtów. Też musimy mieć coś z tego
  • Starszy wątek Nowszy wątek