-
-
Nudne życie au pair
ona20 > 28-02-2013, 0:41
Zacznę od tego,że nie jestem typem samotnika. Trafiłam do mojej rodzinki pod koniec Pazdziernika. Malo pracuje przez co mam bardzo duzo czasu wolnego. Takze jestem w malym nudnym miescie. Nie ma kompletnie co tu robić. Z dnia na dzien wszystko zaczyna mnie bardziej meczyc. Nie wiem moze naszedl czas ze powinnam to zmienic? Czy wy tez odczuwacie tak bardzo monotonne zycie? -
Re: Nudne życie au pair
blanca > 28-02-2013, 12:13
Mieszkałam na osiedlu, gdzie nie było nic- nawet jednego sklepu czy kościoła:p, a do małej miejscowości miałam na piechotę pewnie z ok. 30 minut. Ale ja właśnie jestem typem samotnika i wystarczały mi np. spacery 3-godzinne, po drugie z moimi hostami i małą często się wybieraliśmy na wycieczki, więc tydzień jakoś mijał.
A jak daleko masz do jakiegoś większego miasta/miejscowości? Może zacznij po prostu gdzieś wyjeżdżać- fajnie jakby hości Ci opłacili bilet miesięczny na komunikację. Poszukaj może na jakimś forum au pairek w Twojej okolicy i ustalcie jakieś spotkanie. Nie ma tam żadnych kursów w tej miejscowości albo okolicy? -
Ronie > 28-02-2013, 21:51
Osobiście doświadczenia jako au pair nie mam (miejmy nadzieję: jeszcze ; )), ale tak własnym zdaniem - wśród sąsiadów naprawdę nie ma żadnych osób w Twoim wieku? Skoro to małe miasto, to wydaję mi się, że takie więzi sąsiedzkie powinny być bliższe.
Jeśli nie, to chyba opcja wspomniana powyżej byłaby bardzo odpowiednia - wypady do innego, większego miasta. Mogłabyś porozmawiać o tym z hostami, zawsze mogą coś doradzić, choć to może być trochę ryzykowne, żeby w końcu nie dowalili Ci jeszcze więcej pracy. -
Saiisuke > 02-03-2013, 19:06
Może rozejrzyj się za dodatkową pracą? Albo za jakimś wolontariatem?
W małych miasteczkach też takie rzeczy można znaleźć.
Choćby wybierz się do kościoła i zapytaj o jakąś grupę oazową, nawet jak nie jesteś religijna to poznasz nowych ludzi. Poza tym poszukaj znajomych przez neta, na np. interpals. Mnie się tak udało poznać kilka osób i się nie nudziłam. Zaplanuj jakieś wycieczki, pożycz od hostów rower... A jak kompletnie nie możesz wytrzymać to rozejrzyj się za rodziną gdzieś indziej. -
ona20 > 03-03-2013, 0:43
Uczeszczam na kurs , który odbywa się raz w tygodniu i trwa ok 2 godzin. Mieszkam w mieściehistorycznym. Więc są rzeczy które można zwiedzić,ale już wszystko tutaj zobaczyłamdzieki za rade musze chyba skorzystac z co nie ktorych waszych rozwiazan. Lecz planuje też chyba nie długo stąd wyjechać w ogole co do tych sasiadów to nie ma tutakich relacji sąsiedzkich jakie mamy w Polsce. Tutaj nawet moja hostka nie zna osobiście tych ludzi tylko z widzenia...