-
-
Cena za extra godziny
dominika.pink > 27-02-2013, 22:10
Kochani, chciałabym się zapytać, jeśli macie takie informacje lub sami to praktykujecie.
A mianowicie ile kosztują extra godziny dla au pair w USA
W kontrakcie mamy 45 godziny tygodniowo, ale co jeśli rodzinka czasem przeholuje z godzinami i trzeba się o nie upomnieć, albo sami zaproponują opcje dodatkowego zarobku jeśli potrzebują aby spędzić z ich dziećmi wiecej czasu.
Ile taka extra godzinka kosztuje/może kosztować? -
Re: Cena za extra godziny
magda-lenka > 27-02-2013, 22:33
legalnie nie możemy pracować ponad 45 h, ale zaryzykowałabym stwierdzenie, że znaczna większość aupairek pracuje więcej dla hostów lub jako babysitter u innych rodzin; jeden z paradoksów tego programu...; stawki są oczywiście różne...10-15$ to chyba taki standard. -
dominika.pink > 27-02-2013, 23:38
Wow to sporo!
A wiesz to z jakiś sprawdzonych źródeł? Tzn te ceny, bo to że pracują więcej to wiem, ale chciałabym wiedzieć ile tak konkretnie, bo jeśli znajde się w takiej sytuacji to chcę od razu wiedzieć jaką cene powiedzieć ;p Niż potem załować że za mało ;p -
dominika.pink > 27-02-2013, 23:42
Czytam teraz na blogu jednej z dziewczyn że niania na tel kosztuje 20-22$, więc chyba faktycznie te 10-15$ jest spoko opcja? -
magda-lenka > 03-03-2013, 18:36
niania może zarabiać i 40$ na godzinę albo i więcej -w zależności od wielu czynników, jak status społ. (i zasobność portfela^^) hostów, region geogr., ilość dzieci i wiele innych. AuPairki za extra godziny dostają jednak nie tyle co niania, a babysitter. Jedynym pewnym źródłem są koleżanki aupairkiGeneralnie to co napisałam to są stawki, które najczęściej padają, nie bierz tylko mniej niż 10$