• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Cena za extra godziny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Cena za extra godziny

• Cena za extra godziny
  • Cena za extra godziny

dominika.pink > 27-02-2013, 22:10

Kochani, chciałabym się zapytać, jeśli macie takie informacje lub sami to praktykujecie.

A mianowicie ile kosztują extra godziny dla au pair w USA

W kontrakcie mamy 45 godziny tygodniowo, ale co jeśli rodzinka czasem przeholuje z godzinami i trzeba się o nie upomnieć, albo sami zaproponują opcje dodatkowego zarobku jeśli potrzebują aby spędzić z ich dziećmi wiecej czasu.

Ile taka extra godzinka kosztuje/może kosztować?
  • Re: Cena za extra godziny

magda-lenka > 27-02-2013, 22:33

legalnie nie możemy pracować ponad 45 h, ale zaryzykowałabym stwierdzenie, że znaczna większość aupairek pracuje więcej dla hostów lub jako babysitter u innych rodzin; jeden z paradoksów tego programu...; stawki są oczywiście różne...10-15$ to chyba taki standard.

dominika.pink > 27-02-2013, 23:38

Wow to sporo!

A wiesz to z jakiś sprawdzonych źródeł? Tzn te ceny, bo to że pracują więcej to wiem, ale chciałabym wiedzieć ile tak konkretnie, bo jeśli znajde się w takiej sytuacji to chcę od razu wiedzieć jaką cene powiedzieć ;p Niż potem załować że za mało ;p

dominika.pink > 27-02-2013, 23:42

Czytam teraz na blogu jednej z dziewczyn że niania na tel kosztuje 20-22$, więc chyba faktycznie te 10-15$ jest spoko opcja ?

magda-lenka > 03-03-2013, 18:36

niania może zarabiać i 40$ na godzinę albo i więcej -w zależności od wielu czynników, jak status społ. (i zasobność portfela^^) hostów, region geogr., ilość dzieci i wiele innych. AuPairki za extra godziny dostają jednak nie tyle co niania, a babysitter. Jedynym pewnym źródłem są koleżanki aupairki Generalnie to co napisałam to są stawki, które najczęściej padają, nie bierz tylko mniej niż 10$
  • Starszy wątek Nowszy wątek