• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Oyster card/travel card + ubezpieczenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Oyster card/travel card + ubezpieczenie

noirperle > 18-02-2013, 18:41

Hej,

mam pytanie do au-pair w Londynie, czy rodzina opłaca waszą travel card, czy płaci za nią jedynie kiedy jedziecie gdzieś z dziecmi?

drugie pytanie dotyczy ubezpieczenia: jeżeli wyjechaliście z agencją to domyślam sie, że ona zajmuje sie waszym ubezpieczeniem, jak jest natomiast jesli wyjezdzacie na wlasną ręke, czy wtedy rodzina pokrywa wasze ubezpieczenie, czy oplacacie je same?

Przepraszam, jesli odpowiedz na te pytania są gdzies na forum, ale nie mogę ich znalezc.
  • Re: Oyster card/travel card + ubezpieczenie

pandaa > 20-02-2013, 14:35

Hej ja sama sie ubezpieczylam w PL i moi rodzice placa co 3 miesiac chyba o ile sie nie myle.

Co do karty OYSTER, mi tylko ja kupili i doladowali na poczatek, teraz sama ja doladowuje. Sa automaty do tego i jest to bardzo proste.

Jestes au pair w Londynie czy dopiero bedziesz?

sylwiaQ > 21-02-2013, 23:20

Mi też dali oysterke i kilka razy doładowała, później korzystałam z ich oysterki jak nie potrzebowali,

albo ładowałam i jeździłam na swojej... ale to tylko pół roku, teraz niestety już wydaję majątki na bilety...

Pandaa a Ty skąd?

pandaa > 26-02-2013, 13:54

MIeszkam w Londynie, dokladnie Rainham, Essex

sylwiaQ > 28-02-2013, 2:59

Kiedyś mieszkałam w tamtych rejonach, w Dagenham, Barking..

mixtura > 21-03-2013, 18:30

Hej dziewczyny!

Jestem tu nowa i cieszę sie ze w ogóle istnieje takie forum!

W Lipcu wylatuje na rok do UK i mam do was pytanie. Jak to jest z tym ubezpieczeniem? Hostka nie pokrywa kosztów więc sama muszę to załatwić. Gdzie się ubezpieczałyście na własną rękę? Czy wykupowałyście EKUZ?

Pozdrawiam was

anek19877 > 09-05-2013, 17:36

hej dziewczyny, niedługo jadę do UK jako Summer Au Pair i zastanawiam się co zrobić z ubezpieczeniem. Jakie najlepiej wykupić? Co polecacie?

Agnieszka1989 > 09-05-2013, 18:19

[quote name="anek19877"]hej dziewczyny, niedługo jadę do UK jako Summer Au Pair i zastanawiam się co zrobić z ubezpieczeniem. Jakie najlepiej wykupić? Co polecacie?[/quote]

To zależy jakie ubezpieczenie masz na myśli. Jeśli zdrowotne, to możesz załatwić sobie EKUZ, jeśli chodzi Ci o NNW to możesz wykupić kartę, np. EURO 26.
  • Starszy wątek Nowszy wątek