• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Francja- 4 dzieci, w tym niemowlę?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Francja- 4 dzieci, w tym niemowlę?

cookiemonster > 31-01-2013, 13:12

Hej wszystkim (jestem tu nowa )

Szukam rodziny na własną rękę, chcę wyjechać już pod koniec lutego/w marcu na max. 7 miesięcy. Kraj obojętny (Europa, byle się dało dogadać komunikatywnym angielskim, chociaż mogłabym uczyć się również nowego języka).

Dostałam ofertę od 6-osobowej rodziny z Francji, Orleanu- rodzice + 2 dziewczynki (10 l i 5 l) i 2 chłopców (8 l i 7 miesięcy). Płacą 320 euro/mc, szczegółów narazie nie znam. Sami przyznają że potrzebują głównie pomocy przy najmłodszym. moje obawy: nigdy nie opiekowałam się tak małym dzieckiem (najmłodszy był 2 latek, tak mam wpisane na profilu APW, gdzie mnie znaleźli- że chcę się opiekować dziećmi od 2 lat w górę). Piszą że nie przeszkadza im to że nie znam francuskiego ni w ząb. Nie mam doświadczenia, więc pytam się Was- iść na coś takiego? Boję się że z takim maluchem będę uwiązana do ich domu... Nie za małe pocket money jak na 4 małych dzieci? Poza rodziną dam radę się dogadać w Francji po angielsku?
  • Re: Francja- 4 dzieci, w tym niemowlę?

Saiisuke > 01-02-2013, 15:34

Nie wybrałabym tej rodziny. Za dużo dzieci, za mało kasy, do tego będziesz miała problemy z dogadaniem się, no i niemowlak do opieki... odradzam. Szukaj dalej, na apw jest masa rodzin i nie trzeba brać byle czego

dosiunia > 01-02-2013, 17:02

Ja byłam 2 razy w czwórki dzieci, w ty roku też miałam w podobnym wieku jak te 'twoje'. Nigdy wcześniej nie opiekowałam się maluchami, ale im to nie przeszkadzało, a i ja sobie poradziłam, tyle, że byłam tylko 9tygodni. Fajnie, że Francja, ale raz, że nie znasz wogóle francuskiego, który jest bardzo trudnym językiem i będzie ci cięzko, co innego jakbys się chociaż kiedyś coś uczyla, a dwa, że mala kasa imo.

dosiunia > 01-02-2013, 17:04

A we Francji raczej nie dogadasz się po angielsku, znaczy Francuzi nie chcą gadać wogóle w innym języku niż francuski... takie uroki

PolishGirl > 01-02-2013, 18:55

[quote name="dosiunia"]A we Francji raczej nie dogadasz się po angielsku, znaczy Francuzi nie chcą gadać wogóle w innym języku niż francuski... takie uroki[/quote]

zgadzam się. słyszałam to już z wielu różnych źródeł i sama też doświadczyłam. ja bym nie brała. urwanie głowy z 4 dzieci.
  • Starszy wątek Nowszy wątek