• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym w USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym w USA

Miami > 11-01-2013, 16:58

Witam

Rozważam wyjazd we wrzesniu do USA. Jestem z wykształcenia fizjoterapeutką. Pracuję głównie z dziećmi z dziecięcym porażeniem mózgowym. Czy któraś z was opiekowała się dzieckiem with specjal needs?

Pozdrawiam
  • Re: Opieka nad dzieckiem niepełnosprawnym w USA

madz > 12-01-2013, 13:59

Ja mialam propozycje od rodziny z dziecmi with special needs, ale tu chodzilo o aspekty psychologiczne glownie. Ogolnie zauwazylam że chyba malo jest dzieci że special needs. Przez jakis czas zastanawialam się czy moze nie wziac takiego dziecka, ale za wyplate au pair nie warto się "meczyc" dlatego rozwarzam w przyszlosci wyjazd na staz miedzynarodowy. Jeśli chcesz wiecej info daj mi znac to napisze Ci o co dokladnie chodzi.

Miami > 12-01-2013, 15:18

Dzięki za szybką odpowiedź. Oczywiście jestem zainteresowana takim stażem. Jak możesz to napisz coś więcej na ten temat

Tina > 14-02-2013, 5:22

Ja opiekowałam się chłopcem z syndromem downa. Co prawda nie w USA, a w Irlandii, ale to chyba nie robi różnicy

Jak u nich byłm to F. miał 6 lat. Miał jeszcze 2,5 letnia siostrę, 7 letniego brata i 13 letnią siostrę.

Nigdy wcześniej nie miałam doświadczenia z dzieckiem z special needs...ale dałam sobie radę i był to cudowny czas. Nie żałowałam ani przez minutę.

madz > 14-02-2013, 15:04

wiesz zespół Downa to jednak trochę inna historia niż porażenie mózgowe czy nawet poważniejszy autyzm dziecięcy. Ale i tak podziwiam za podjęcie się opieki nad dzieckiem ze special needs nie mając doświadczenia.
  • Starszy wątek Nowszy wątek