-
-
Au Pair w Berlinie
Nevermind > 08-01-2013, 22:57
Witam wszystkich serdecznie.
W tym roku po wakacjach zamierzam odbyć swój pierwszy wyjazd do Niemiec, sprawdzając się
w roli au pair. Póki co poszukuję na aupair-world.net polecanym w kręgach au pair, natomiast,
jako że zależy mi na pobycie w konkretnym mieście, tj. Berlinie, chciałabym się dowiedzieć,
czy jest jakaś opcja (tj. strony, pośrednicy etc.), która umożliwi mi zawężenie pola poszukiwań
do konkretnego miasta. Wyjechać chciałam w sierpniu, najpóźniej we wrześniu i póki co nie ma
zbyt wielu ogłoszeń na aupair-world.net (znalazłam dwa odpowiadające mi, jak dotąd) i niby
do momentu planowanego wyjazdu jeszcze trochę zostało, ale zaczynam się obawiać, czy takie
zawężone poszukiwania rzeczywiście będą owocne... -
Re: Au Pair w Berlinie
blanca > 09-01-2013, 13:11
Ciekawe czy czasem nie znalazłaś tego samego ogłoszenia z Berlina co ja na au*****.net:p Przedwczoraj zaczęłam pisać z pewną rodziną z Berlina właśnie:p Myślę, że czasu masz dość dużo i znajdziesz na tej stronie więcej rodzin z Berlina. Możesz dać jakieś ogłoszenia na niemieckich darmowych stronach internetowych lub zalogować się jeszcze na jakiejś darmowej stronie z ofertami dla au pair, ale lepszej strony od wiadomo jakiej nie znalazłam -
Re: Au Pair w Berlinie
Nevermind > 09-01-2013, 18:15
Póki co znalazłam cztery rodziny na wspomnianej stronie i posłałam wiadomości w świat - z ikonek wynika, że trzy rodziny przeczytały, ale jak dotąd odpowiedzi nie dostałamPrzekopałam wszystkie cztery strony. Blanca, a Ty też szukasz na okres po wakacjach? Mogłyśmy nie trafić na tę samą rodzinę, jeśli szukamy na inny okres.
A jak to jest z agencjami pośredniczącymi z Niemiec? Jest możliwość określenia konkretnego miejsca? Czy może proponują co jest, jak leci?
Jak już będę bardzo zdesperowana, to poszerzę pole poszukiwań na Brandenburgię...
Swoją drogą, gdyby któreś z obecnych au pair'ek kończyła swój pobyt mniej więcej w okresie sierpień-wrzesień i ich rodziny szukają
następnej dziewczyny, to ja chętnie zgłoszę swoją kandydaturę (oczywiście, wspomniany wcześniej obszar interesuje mnie najbardziej).