• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kiedy zacząć myśleć o wyjeździe?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Kiedy zacząć myśleć o wyjeździe?

faeries > 06-01-2013, 20:58

Po przejrzeniu forum nie doszukałam się takiego tematu nigdzie, a strasznie mnie to interesuje. Kiedy zaczęłyście myśleć o wyjeździe? Chodzi mi tu o to, ile czasu przed wyjazdem? Ja np, jestem dopiero w pierwszej klasie liceum a już bym najchętniej składała dokumenty, robiła filmik i szykowała się do wyjazdu. Chce skończyć tylko szkołę i jak najszybciej wyjechać.. Czy wy też odkąd tylko się dowiedziałyście, marzycie tylko o wyjeździe? Czy przeszło to Wam?
  • Re: Kiedy zacząć myśleć o wyjeździe?

Dars6277 > 06-01-2013, 21:33

Mam dokladnie to samo!

Najchętniej już bym się pakowala i szukala rodzinki!!! I jak sobie pomyślę, ze jeszcze dwa lata do tegoe cudownego czasu! W planach mam zamiar wychejac w czerwcu 2015 roku, jak najszybciej po maturze

paulaw > 06-01-2013, 21:35

Tak dawno, że już nie pamiętam. Usłyszałam o tym pierwszy raz w gimnazjum, o ile się nie mylę, zaraz w pierwszej klasie gimnazjum. Moja koleżanka namiętnie opowiadała o tym, że wyjdzie do Stanów i kiedy okazało się, że to jest możliwe dla każdego (no, prawie...) zainteresowałam się tym nawet bardzo. Jednak nie myślałam o tym zbyt intensywnie w okresie gimnazjum, dopiero w liceum mnie naszło i tak zostało do teraz. Teraz w sumie już powinnam mieć otwarty room, ale z prawkiem idzie wolniej niż myślałam

faeries > 06-01-2013, 21:43

[quote name="paulaw"]Tak dawno, że już nie pamiętam. Usłyszałam o tym pierwszy raz w gimnazjum, o ile się nie mylę, zaraz w pierwszej klasie gimnazjum. Moja koleżanka namiętnie opowiadała o tym, że wyjdzie do Stanów i kiedy okazało się, że to jest możliwe dla każdego (no, prawie...) zainteresowałam się tym nawet bardzo. Jednak nie myślałam o tym zbyt intensywnie w okresie gimnazjum, dopiero w liceum mnie naszło i tak zostało do teraz. Teraz w sumie już powinnam mieć otwarty room, ale z prawkiem idzie wolniej niż myślałam [/quote]

W takim razie życzę powodzenia i jak najszybszego wyjazdu ! Bierzesz pod uwagę tylko USA?

paulaw > 06-01-2013, 22:50

[quote name="faeries"] W takim razie życzę powodzenia i jak najszybszego wyjazdu ! Bierzesz pod uwagę tylko USA?[/quote]

Dzięki! I tak

agnieszka89 > 06-01-2013, 22:58

Fakt, jak się dowiedziałam o wyjeździe to bardzo intensywnie o tym myślałam, chciałam wyjechać jak najszybciej. najlepiej od razu. Później się to troszkę zmniejszyło, ale cały czas w wolnej chwili czytałam forum i blogi. Miałam wyjechać już niedługo i wszystko było gotowe, jednak niestety pewne sprawy zatrzymują mnie jeszcze w Polsce i znowu muszę odłożyć myśl o wyjeździe na dalszy plan.

troud > 06-01-2013, 23:11

Mam identycznie!

Myślałam, że jestem jedyną osoba tutaj, która chodzi dopiero do 1 liceum, a tu się okazuje, że jest nas więcej

Tez chcę już kończyć tą szkołę i jechać! Jeszcze niestety ponad 2 lata, ale mam nadzieje, że nim się obejrzymy, to już będziemy rozmawiać z pierwszymi zainteresowanymi rodzinkami

Saiisuke > 06-01-2013, 23:39

A dla mnie to było dość niespodziewane. Dostałam propozycję w stylu "Chcesz jechać jako aupair do UK? Bo jak tak, to kupuj bilet i na początku wakacji lecisz". Dopiero kolejne wyjazdy były planowane z większym wyprzedzeniem, ale nigdy nie były to wymarzone wyjazdy. Po prostu na studia jakoś zarobić trzeba, ulotek nosić nie lubię, więc jadę za granicę jako aupair.

faeries > 06-01-2013, 23:57

[quote name="troud"]Mam identycznie!

Myślałam, że jestem jedyną osoba tutaj, która chodzi dopiero do 1 liceum, a tu się okazuje, że jest nas więcej

Tez chcę już kończyć tą szkołę i jechać! Jeszcze niestety ponad 2 lata, ale mam nadzieje, że nim się obejrzymy, to już będziemy rozmawiać z pierwszymi zainteresowanymi rodzinkami [/quote]

To polecam sprawdzić PW albo e-mail.

faeries > 07-01-2013, 0:04

[quote name="paulaw"]
    [quote name="faeries"] W takim razie życzę powodzenia i jak najszybszego wyjazdu ! Bierzesz pod uwagę tylko USA?[/quote]

Dzięki! I tak [/quote]

masz już wszystko oprócz prawka?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna