• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

ktoś coś wie na temat tego miejsca?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• ktoś coś wie na temat tego miejsca?

olivek > 04-01-2013, 18:00

Dziewczyny ja człowiek problematyczny mam znowu pytanie

Znalazłam rodzinkę, która jest mną zainteresowana. Gadałam z nimi na skajp, wydają się mega mili, uroczy i spoko. Odpowiadają mi warunki jest tylko jedno ale. Jako, że ja nigdy nie byłam w Anglii to ich adres wpisałam sobie w google. Wyskoczyła mi "mała wieś" -.-' generalnie rodzina mówi, że to jest jakieś 1,5 godziny pociągiem od Londynu. Ja nie posiadam prawa jazdy, strasznie się boję, że zanudzę się tam

wiecie małe miasteczko, mało ludzi i ten Londyn tak dalekooooo :< i zbankrutuję na dojazdy gdziekolwiek

wybrałybyście na moim miejscu ich? czy raczej czekały? :>

problem jest też taki, że to pierwsza rodzina znaleziona przez biuro. Boję się, że wreszcie nigdzie nie pojadę... że albo oni albo nikt :<

A ich adres to: Worplesdon, Guildford

kojarzy ktoś cos?
  • Re: ktoś coś wie na temat tego miejsca?

Anjaa > 04-01-2013, 19:54

Powiem tak -> transport w UK jest drogi ogólnie ale jak zabukujesz wczesniej bilet na pociag przez internet to nie jest tak źle

Tutaj masz grupe na fb https://www.facebook.com/groups/124170367675958/

agson > 06-01-2013, 0:08

Guildford to nie jest zadna wies, a raczej najladniejsze miasto jakie znam w tej okolicy. Ponad to jest tam duzo innych au pair i zdaje sie ze sporo mozliwosci na spedzenie wolnego czasu. Do Londynu tez nie daleko, wystarczy jeden pociag. :-)

hanita > 06-01-2013, 0:38

Guildford jest całkiem spoko. I dobrze skomunikowane. Tak więc bez strachu, można trafić o wiele gorzej

olivek > 06-01-2013, 4:40

no to jestem trochę spokojniejsza

dzięki dziewczyny!

czyli nie zanudzę się tam jak mops

wiecie jak przeczytałam w google "wieś" to się złapałam za głowę

PolishGirl > 08-01-2013, 12:10

na moje oko to jest bliżej niż 1,5 h pociągiem do Londynu. max 1 h. ale dziewczyny olivek bedzie mieszkała w Worplesdon a nie w samym Guildford! więc trochę to komplikuje i rzeczywiscie jest to wieś. Co do transportu to jak na kieszonkowe aupair to tanie nie jest no i wiadomo, ze ciezko wrócić autobusem późno w nocy. Pozostaje mieć nadzieję, że jeśli Au pair mają swoją grupę na FB to jest ich tam sporo w okolicy i że w pobliżu mieszka jakaś operka z samochodem! Polecam zapytać na FB o to, czy w tej wiosce lub sąsiedniej jest ktoś z autem i jak jest z transportem w okolicy.

P.S. nie wiem jak wy często jeździcie do Londynu, ale ja na początku też się cieszyłam, że Londyn mam w miarę blisko-50 min pociągiem. Tymczasem przez 5 m-cy byłam tam 2 razy! Komu chce się jeździć i wydawać kasę na bilety jak na miejscu mam znajomych.

olivek > 09-01-2013, 16:55

mam od rodziny zapewniony bilet na te 3 miejscowości w pobliżu (albo jakoś tak, jestem zbyt zakręcona żeby to ogarnąć jak nie ma mnie na miejscu) więc trochę mi to ułatwia sprawę.

chcieli mi kupić skuter, ale ja i pojazdy mechaniczne nie dogadujemy się

w sumie doszłam do wniosku, ze rodzina jest ważniejsza jednak niż miejsce i cieszę się, że zdecydowałam się na nich

za tydzień jestem już na miejscu!

PolishGirl > 09-01-2013, 18:51

Jeśli Ci zapewniaja bilet to OK. jak chcieli kupic skuter to też OK. znaczy, że im zalezy. powodzenia!!! i napisz coś jak już dojedziesz! jak wrażenia itp.

olivek > 09-01-2013, 19:33

oczywiście, że napiszę

mam nadzieję, że same dobre rzeczy

mariakow12 > 10-01-2013, 16:34

ojjj ja nic nie wiem bo nie bylam... ale przeczytam innformacje i moze sie kiedys zdecyduje tam pojechac
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna