• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wydatki na to i owo

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• wydatki na to i owo

• wydatki na to i owo
  • wydatki na to i owo

ewe7 > 31-12-2012, 22:16

Czy jadąc tam trzeba zabrać pastę do zębów, szampon itp? A co z pieniędzmi: zabrać na początek trochę Euro?
  • Re: wydatki na to i owo

independent > 01-01-2013, 18:28

Z tego co czytałam na forum to jeśli chodzi o kosmetyki, to brać jak najmniej, po co zajmować miejsce w walizce, poza tym tam sobie kupisz, a przez kilka dni rodzina Ci zapewni szmpon, płyny, pastę. Szczoteczkę weź a jesli chodzi o kasę to też jestem ciekawa

Anjaa > 01-01-2013, 19:41

Ja powiem tak: brać jak najmniej, no chyba, zę uzywacie specjlanych kosmetyków (ja np. mam taki specjalny szampon), to zabieracie. Ale tak jak wspmniałam - jak najmniej.

Dobrze jest mieć trochę gotówki na początek ale z E50 wystarczy na początek, także z tym też nie przesadzać, chyba, że macie manię na kupowanie nowych rzeczy.. to się rozumie samo przez "się"

paulaw > 01-01-2013, 19:48

Też tak uważam, bierzcie takie miniaturki kosmetyków (mini pastę, szampon, żel itd) takie jak są np. w Rossmannie. A co do pieniędzy to jakieś drobne, nie wiem jak to w Europie ale do USA mam zamiar wziąć około 200$, chyba że cudem uzbieram więcej, ale to tylko dlatego, że spędzę trochę czasu w NYC i mam zamiar odwiedzić kilka miejsc

ewe7 > 01-01-2013, 20:23

dzięki dziewczyny za odpowiedzi

A macie dostęp do komputera, Internetu?

angelaa > 01-01-2013, 21:47

wydaje mi się, że każdy musi mieć internet, bo trzeba się jakoś kontaktować z rodziną, poza tym żyjemy w 21 wieku moi hości mają swój komputer, ale mogę z niego korzystać

ewe7 > 01-01-2013, 23:22

dzięki za objaśnienia
  • Starszy wątek Nowszy wątek