-
-
Wiza w czasie rematchu
Kasia_Hyla > 15-12-2012, 18:31
Hej dziewczyny,
jestem w trakcie rematcu, w poniedzialek minie mi 1 tydzien. Jest okres swiateczny, i jestem swiadoma ze rodziny nie szukaja au pair. To najgorszy czas chyba jaki moze byc.
Moje pytanie jest takie, jak dlugo moge byc na tej wizie w stanach? Tylko te 2 tygodnie? Czy to mi jakos odbieraja po 2 tygodniach?
Nie wiem co mam zrobic, a nie chce wracacac do Polski... -
Re: Wiza w czasie rematchu
Jarzebinka > 16-12-2012, 20:57
Wydaje mi się, że nie mozesz zostać dłużej... Czytałam gdzieś, że niektore dziewczyny na rematchu były dłużej niż 2 tygodnie, ale ktoś tam pisał, że to zależy od LCC. -
paulaw > 17-12-2012, 21:48
[quote name="Kasia_Hyla"]a nie chce wracacac do Polski...[/quote]
Zawsze możesz zostaćA tak serio myślę, że czasami idą na rękę. Z tą wizą oni też nie mają tak łatwo, ale gdybyś pogadała z LCC może jakoś dowiedziałabyś się co robić, skoro są święta i to takie nieciekawy okres na rematch... -
sikorkaxx > 18-12-2012, 22:27
Jestes ok 30 dni po oficjalnym zakonzeniu rematchu, w tym czasie mozesz spokojnie zmienic status, jak chcesz znac szczegoly napisz do mnie na emaila <a href="mailto:majusiasikora@yahoo.com">majusiasikora@yahoo.com</a> -
aniolek04 > 19-12-2012, 17:03
hej
Nie chce Cie martwic ale jedynym wyjsciem jaki widze jest poproszenie o wiecej czasu ja mialam rematch ktory trwal mies albo ponad juz nie pamietam wiem ze do 6 tyg.
Jedna rada NIE RUSZAJ NAWET TEJ WIZY!!! NIKT CI TERAZ STATUSU NIE ZMIENI!!! po zakonczeniu roku tak ale nie teraz !!! popros o wiecej czasu oni moga to zrobic jelsi mi go dali to nie widze problemu zeby tobie nie dalijak masz pytania to pisz. Mi zmienili po 2 roku au pair na F1 wiec cos w tym temacie wiem,
pozdrawiam -
sikorkaxx > 19-12-2012, 21:07
Aniolek co to za glupoty gadasz. Jak nie masz pojecia to nic nie mow i nie strasz dziewczyny ze nikt jej wizy nie zmieni. Osobiscie znam ludzi ( au pairki ) ktore zrezygniwaly z programu i zmienily status..i wyobraz sobie ze ten status dostaly! -
sikorkaxx > 19-12-2012, 21:10
I jesli nie wierzysz i az tak jestes obeznana w temacie to chetnie ci dam dane konaktowe do nich i moga ci powiedziec ze status dostaly...ale oczywiscie musialy za to zabrac sie szybko. Wlasnie przez te 30 dni
Rowniez kazdy prawnik obeznany w temacie powie ze ma sie 30 dni na opuszczenie USA. Pozniej jak sie nic nie zrobi statusem jest sie nielegalnie
Kropka -
aniolek04 > 19-12-2012, 21:58
eee troche szacunku, kazda sprawa jest indywidualna wiec nie mow jej ze na 100% dostanie bo jak nie dostanie to co??? ja znam dziewczyny ktore nie dostaly i siedza bez wizy, i co teraz?? -
sikorkaxx > 20-12-2012, 3:09
Nic nie jest na 100 % , i wcale nie powiedzialam na 100 % . Ale istnieje taka mozliwosc, a ty mowisz ze napewno nikt jej tego statusu nie zmieni. Sorry jezeli cie urazilam, nie mialam tego na mysli ale po prostu nie lubie jak ktos mowi o czyms o czym dokladnie nie wie, ja jakbym byla w jej sytuacji i akurat przeczytala twoj post pomyslalabym sobie, "o, rzeczywiscie, chyba lepiej tego nie robic bo mi napewno statusu nie przedluza, wiec chyba lepiej wracac do PL"
Oczywiscie ze najlepiej jest skonczyc program au pair i wtedy zmieniac status, ale jak widzisz dziewczyna moze nie miec mozliwosci go skonczyc, a mowi ze chce tu zostac. -
aniolek04 > 20-12-2012, 5:54
tak sie sklada ze tez rozmawialam z prawnikiem, wiec najlepiej bedzie zeby dziewczyna po prostu poprosila o przedluzenie rematchu i tyle!!! Poco ma zmieniac jesli to wiaze sie z kosztami? i kto powiedzial ze bedzie spelniala wszystkie wymogi bo zeby zmienic to trzeba miec duuuuzo kasy na koncie i to takiej prawdziwej a nie na niby.