-
-
Ratunku
iwona-j7 > 11-12-2012, 9:47
Hey dziewczyny, sprawa jest nastepująca. Otoż 21 wrzesnia przylecialam do Us jako au piar. zajmuję się 2 dziewczynkami (2,5) i chlopcem (4 miesiące), poza tym codziennie myję podlogę i sprzątam kuchnie.Praca z dziewczynkami jest niezwykle trudna. Jedna z nich jest malo uprzejma , wrzeszczy na mnie ( go Iwona) ( clean it ) sth like that i najlepsze jest to że moja hostka nie reaguje na jej zachowanie. Ostatnio , jak je kapalam jedna z nich specjalnie nasikała mi na spodnie. Ogólnie bylam w szoku!! Nigdy nie spotkalam sie z takim zachowaniem u dzieci. Strasznie się zdenerwowałam po czym zeszłam na dół i powiedziałam o wszystkim mojej hostce. Ta zamiast wytłumaczyć, że nie wolno tak robić, wykazala się totalnym brakiem reakcji. Dzisiaj siedzialysmy w basement i rysowałyśmy i nagle dziewczynki zaczęly na mnie pluć. Czasami dostaję w twarz. Wysiadam psychicznie. Nie potrafie do nich dotrzeć. Próbuje tlumaczyc, że tak nie wolno , jednak one nie rozumieja i smieja mi sie w twarz. Myślę o zmianie rodziny. Pytanie do was. Czy jest trudno o remach ? nie chce wracac do Polski . -
Re: Ratunku
paulaw > 11-12-2012, 12:17
Sądzę, że tutaj jedynym wyjściem jest rematch. Możesz poczytać na forum o tym, wiele dziewczyn to przechodziło i większość (jeżeli nie wszystkie) trafiły o niebo lepiej i są teraz szczęśliwe. -
ona20 > 11-12-2012, 13:47
Jak najszybciej zmien rodzinke,kto to pomyslal,zeby tak traktowac inne osoby..na pewno znajdziesz nowa lepsza rodzinke!! Powodzenia i pisz co tam postanowilas -
PolishGirl > 11-12-2012, 14:47
pewnie, że zmieniaj i to szybko-nie psuj sobie nerwów i psychiki. ja bym to nagrała i zgłosiła do agencji. i nie bój się. gorsza rodzinka już Ci się nie trafi, więc może być tylko lepiej. i niech sobie mamusia sama radzi. chorzy ludzie!!! -
Asia_rias1 > 11-12-2012, 15:16
czesc wszystkimdawno mnie tu nie było...oj dawno otóż w UK jestem od 13 września.....i mam podobną sytuację jak Ty....ja się znalazłam z moją rodzinką na pewnej stronce...na początku było ok....ogólnie mam 3 dzieci...w tym chłopiec 13 jest w szkole z internatem czyli tak naprawde go nie ma....dziewczyna ktora sie zajmuje ma 9 lat....jest okropna....mam jej dosc dlatego odswiezylam profil na stronce...poruszylam swoje znajomosci...i szukam nowej rodzinki.....Ty tez tak zrób....poza tym nie wiem jak Wy ale ja tu praktycznie tylko sprzatam.....z mala siedze moze ze 2 godziny dziennie....przy czym nawet jej nie odbieram ze szkoly bo robi to hostka.....oj to dłuższa historia....ale czas na zmiany...boje sie tylko że moge trafic na jeszcze gorszą rodzinke niz mam -
iwona-j7 > 11-12-2012, 20:57
Dzieki dziewczynydzisiaj podczas mojego breaka będę z nimi rozmawiać. Ogolnie nie pasuję mi wiele rzeczy. Czasami kończę prace i steve mój host pisze mi sms o treści " can you go with Honey for a walk" - Mam wrażenie, że chca ze mnie wycisnac jak najwięcej. To chore Macie racje czas na zmiany - na pewno trafie lepiej . -
izzieem > 11-12-2012, 20:59
Ja też więcej sprzątam niż siedzę z dziecmi, dzieci edukuje non stop babcia,która jest diabłem wcielonym, ze względu na to,że już byłam w rematchu raz i nie wyszło, postanowiłam wrócic do Polski, szkoda że stara baba tak mnie zniechęciła. -
iwona-j7 > 11-12-2012, 21:09
niechcialabym wracac do Polski .. bardzo nie chce nie po to tu przyjeżdzalam -
ona20 > 11-12-2012, 22:43
Stare babki to przewaznie takie juz saa ja tu mam sama opieke nad dziecmi,a moje sprzatanie polega tylko na tym zeby podloge w kuchni zamieśc kazdego dnia:-) -
paulaw > 12-12-2012, 16:09
[quote name="iwona-j7"]niechcialabym wracac do Polski .. bardzo nie chce nie po to tu przyjeżdzalam[/quote]
Nie poddawaj się