-
-
Wątpliwości co do rodzinki POMOCY
HeartOfGold > 10-12-2012, 21:46
Hej,
znalazla mnie matka Clara Mason z dzieckiem na aupairworld 24 i wyslala pierwszego maila w ktorym sie przedsawila itp itd. Natomiast tresc drugiego maila mnie troche zaskoczyla.
Dear Kacper... Am really glad to hear from you and i hope you are having a wonderful time. When i read your profile, i knew i had found the right person for Jessie. I have decided to employ you because i have this feeling that you won't disappoint and because i like your kind of person. I will like you to send your CV / Resume to me through email so i can view it, know more about you and your work experiences and maybe keep a copy of it for legal sake. I need you here soon and i have employed the services of an Immigrant solicitor / attorney from UK agency here in London who will be processing all your needed traveling documents to the UK and i will pay for his services. I will also ask him to document a contract agreement between you and I to sign and agree on my terms, just for legal purposes and future reference which i hope you understand? As soon as i receive you CV / RESUME, i will tell you about your payments which won't be a problem because i will pay well, i will also tell you about your duties, working hours and any other thing you need to know about your Job and i will also get in contact the Immigrant solicitor / attorney from UK agency so he can start with the processing of your documents to the UK. You will also have the opportunity to enroll in an English class here in London. My home is a peacefully and happy one, and i assure you that you will enjoy your stay with us. I am directing a new movie now and really busy so for now i won't have time to chat with you but i promise to always respond to your emails. I will be waiting for your CV / RESUME
Best regards,
Clara
chodzi mi o to cv i transfer dokumentow. Nie znam sie na procedurach i wole dmuchac na zimne. Czy to wszystko jest ok? Czy ktos robi sobie jaja? -
Re: Wątpliwości co do rodzinki POMOCY
Saiisuke > 11-12-2012, 1:02
Moim zdaniem scam. A poza tym do wyjazdu do UK nie potrzeba żadnych dokumentów, którymi musiałby zajmować się prawnik. -
PolishGirl > 11-12-2012, 14:51
mnie to też wygląda na scam. same głupoty i brak jakichkolwiek konkretów. -
anka2356 > 11-12-2012, 17:55
fakt, że od początku mówi, że nie ma czasu na Skype, tylko e-mail też jest bardzo dziwny. wiadomo, może być różnie, ale skoro ona teraz twierdzi, że przez najbliższe tygodnie nie znajdzie nawet 20 min... raczej scam -
sikorkaxx > 13-12-2012, 23:03
Haha ludzie, po czasie nauczycie sie odroznic scamyja pamietam,majac 18 lat szukalam roboty na wakacje w anglii, wierzylam w kazda taka wiadomosc i cieszylam sie jak glupia. -
roszpun > 11-08-2013, 22:28
Hej, mam wątpliwości co do rodzinki... Generalnie wszystko jest ładnie i nie miałam żadnych wątpliwości póki wszyscy nie zaczeli mnie ostrzegać, żebym nie jechała do hindusów... Teraz nie wiem co robić, są oni moim jedynym matchem.... Nie wiem czy CC mi znajdzie jeszcze jakąś inną rodzine w miarę szybko... -
prettyvisitors > 12-08-2013, 12:41
Wiesz, ja szukając rodzinki np. zdawałam się w dużej mierze na intuicję, nie mogłabym jechać do rodzinki, co do której miałabym wątpliwości. W końcu masz z tymi ludźmi mieszkać. Wyjazd za wszelką cenę nie ma sensu. Ale to oczywiście moja opinia. -
juja > 12-08-2013, 18:51
Lepiej się dobrze zastanów, bo jechać na siłe nie ma sensu, bo będzie i tak źle jak na siłe.
Skoro masz wątpliowości to lepiej poczekaj, ja przynajmniej bym poczekała.