-
-
Czy są mikołajki w Uk?
ona20 > 03-12-2012, 14:40
Mam dyletam,a mianowicie czy w Uk obchodzi sie tak mikolajki jak w polsce,że się wręcza małe prezenty? Gdyż nie wiem czy powinnam coś kupować dla hostow i dzieci. -
Re: Czy są mikołajki w Uk?
Anjaa > 05-12-2012, 0:29
Nie ma Mikołajek -
agson > 06-12-2012, 0:01
Nawet jesli, to po co kupowac prezenty? Drobny upominek dla dzieci moge zrozumiec, ale dla HOSTOW?? -
ona20 > 06-12-2012, 13:12
To jeżeli zostaje tu na święta to nie powinnam kupować prezentów hostom? Tylko dzieciom... -
agson > 06-12-2012, 15:26
Zdaje sie, ze au pair to osoba, ktora pracuje dla danej rodziny a nie jest dobra ciotka, ktora musi kupowac prezenty. W dodatku za taka niezbyt wysoka wyplate, ktora wlasciwie nazywa sie tygodniowka. -
ona20 > 06-12-2012, 21:50
W sumie to masz racje !bo by trzeba bylo na nich ta tygodniowke na te prezenty przeznaczyc,ale z drugiej strony dziwnie tak jak oni cos kupia... -
Kami > 07-12-2012, 0:56
Mikolajek w UK nie ma wiec ja olalam sprawe..... Co sie okazalo moja rodzinka lubi Mikolajki, a to za sprawa bylych Au Pair ze Slowacji Czech i Polski. Kapletnie o tym nie wiedzielam ze wiedza ze istnieje cos takiego, no wiec nic nie kupowalam (bo po co jak kupie prezenty na swieta). Przychodze rano, dzieci jakies nie w chumorze (w sumie to tylko ten starszy)no ale Ok, zabieram je do szkoly i wracam. Hostka mowi ze Ethan byl zly bo myslal ze bedzie St Nicholas rano a nie bylo rano (Hostka zostawila upominki jak wroca ze szkoly nic im o tym nie wspomniala), mowi ze zna St Nicholas od innych Au Pair i co roku obchodza, i dzieci oczekiwaly prezentow. Byle Au Pair zawsze cos zostawialy....No troche glupio mi sie zrobilo wiec popoludniu zanim odebralam dzieci ze szkoly wstapilam do sklepu kupilam cukierki i mikolaja, zostawilam w samochodzie na siedzeniach i poszlam do szkoly.... wracamy dzieci do samochodu i ooooo...wielka radosc Nicholas..... byli happy cala droge (a mamy 20 min samochodem) i zachwalali cukierki ktore uwielbiaja (a tak szczerze kupilam je przypadkiem bo byl big sell....;p
A tak zeby bylo jasne do mnie Mikolaj nie przyszedl
Wiec jezeli rodzinka miala Au Pair z naszych terenow to radze uwazac;P -
carona > 07-12-2012, 1:08
U mnie Mikołajek nie było, za to obczaiłam, że kupili mi prezent na święta. Świąt razem nie spędzamy (jadę na Wigilię do znajomych w Londynie i wracam dopiero 1 stycznia), więc myślałam, że nas to ominie, a teraz muszę kombinować, co kupić, za ile i w ogóle... Zajrzeć w prezent trudno będzie, bo cholerka zapakowali starannie i oblepili taśmą na wszystkie strony, a chciałabym oszacować, ile wydali, żeby też się wstrzelić... Ktoś kupował prezenty i może się podzielić doświadczeniem w tej kwestii? -
ona20 > 07-12-2012, 13:09
To jak bedziesz kupowala prezent to dla dzieci czy dla hostow? Z prezentami to ciezka sprawa,bo z tego co widze to dzieci maja tu wsystko wiec co takim mozna kupic jak slodycze moga moze z 3 razy na tydzien...eh -
carona > 07-12-2012, 13:55
[quote name="ona20"]To jak bedziesz kupowala prezent to dla dzieci czy dla hostow? Z prezentami to ciezka sprawa,bo z tego co widze to dzieci maja tu wsystko wiec co takim mozna kupic jak slodycze moga moze z 3 razy na tydzien...eh[/quote]
Właśnie jeszcze nie zdecydowałam. Chciałam kupić coś dla całej rodziny zbiorowo, albo coś dla chłopaków tylko. Jakbym wiedziała, co jest w środku, to by było łatwiej! Dla chłopaków nie mam problemu - Starszy lubi książki, więc spróbuję znaleźć coś, czego jeszcze nie czytał (a wszystko, co czytał ma w domu, więc wystarczy przejrzeć te kilka setek książek - nie żartuję, ma cały pokój w książkach...), a Młody kocha muzykę, więc znajdę mu coś, czego nie ma, a co jest w jego stylu (znowu, przejrzę kilka setek płyt i będę wiedzieć. Ale dla hostów to już będzie prawdziwy problem, bo o ile dla hostki samej byłoby łatwo, tak dla obojga to już masakra. Host jest bezbarwny i nie ma żadnych szczególnych zainteresowań... Chyba postawię na samych chłopaków i tyle.