• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak to jest z paleniem papierosow?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• jak to jest z paleniem papierosow?

Jarzebinka > 22-11-2012, 3:16

Mam pytanie odnosnie palenia papierosow. Jak to jest? Czytalam tu na forum o lukaszu, ktory byl na rematchu za palenie. to zakazane?
  • Re: jak to jest z paleniem papierosow?

margerich > 22-11-2012, 13:48

o matko. jeśli jesteś pełnoletnia to jak może być zakazane? jesteś osobą dorosłą i robisz to co chcesz poza domem hostów. U nich w domu jeśli oni nie palą, to się nie pali, z czystego poszanowania ludzi niepalących.

agnieszka89 > 22-11-2012, 14:21

Ja myślę, że to zależy od rodziny. Niektóre nie chcą, żeby ich au pair w ogóle paliła. W końcu nawet jak się pali tylko poza domem to np ubrania przechodzą tym zapachem.

Myślę, że jeśli będziesz mówiła rodzinką że palisz, ale sporadycznie to po prostu wybierze cię ta, której to nie będzie przeszkadzać. Z tym chłopakiem chyba było tak że nie powiedział że pali.

Jarzebinka > 22-11-2012, 14:37

Tutaj jestem pelnoletnia, a tam nie. Dlatego pytam

LadyInRed > 22-11-2012, 14:44

Hmm, zastanówmy się - szukamy osoby do opieki nad naszymi dziećmi, mając duży wybór oczywiście że wybierzemy taką, która nie pali, nie pije alkooholu, wydaje się być odpowiedzialna. Wiadomo, że pewne cechy, m.in. palenie papierosów są ogólnie uważane za wady, więc mniej rodzin interesuje się takimi au-pair. Ale zastanów się, czy chcesz napisać, że w ogóle nie palisz, a potem mieć problemy, bo hości wyczują na ubraniach, podejrzą jak popalasz czy coś w tym stylu.

panama > 22-11-2012, 23:11

Ja myślę, że spokojnie możesz palić i nie musisz mówić nic hostom. Palisz na imprezach czyli w czasie wolnym, hości nie muszą wiedzieć co robisz na baletach. Jak powiedzą, ze śmierdzisz dymem - sorry, ale na imprezach każdy pali i to nie Twoja wina. Znam tutaj dużo au pair które palą, hości nic wiedzą i jakoś z tym żyją

efffce > 24-11-2012, 13:13

W USA tak jak w PL papierosy mozna zakupic w wieku lat 18. Co do samego palenia bedac au pair.... mowicie tutaj o brzydkim zapachu ubran i uszanowaniu faktu, ze hosci nie pala, ale pomijacie chyba najwazniejszy powod dla ktorego rodziny prosza o niepalace au pair: macie byc wzorem do nasladowania dla ich dzieci! Wiadomo mozesz sobie zapalic na imprezie, szanse na to, ze zobaczy cie znajoma Twoich hostow czy kolega dzieciaka ze szkoly sa raczej male, ale palenia po parkach, podczas spacerow czy czekajac na dzieci pod szkola raczej bym unikala. Nie przyznawaj sie, ze popalasz bo stracisz match, a bedac na miejscu staraj sie pilnowac i tyle. Pamietaj, ze rodzicom chodzi tylko i wylacznie o ich dzieci... maja gdzies Twoje zdrowie, wiec argument, "ze pale sporadycznie" jest raczej slaby i ich nie przekona by wybrac Ciebie a nie te dziewczyne z Brazylii, ktora podczas rozmowy powiedziala ze papierosy ja brzydza.

californiadreaming > 26-11-2012, 4:44

A ja myślę, że tu chodzi też o szczerość i wzajemne zaufanie. Powiedz host rodzinie, że sporadycznie palisz, że nie w domu, że nie przy dzieciach itd. Coś czuję, że nie dla każdego ma znaczenie, czy będziesz palić na baletach, czy nie. Ktoś cię doceni za szczerość i dojrzałość. Kłamstwo ma krótkie nogi.

LadyInRed > 26-11-2012, 11:45

No właśnie, oburzamy się, że hości czasem "naciągają" opisy obowiązków czy warunków w domu, a potem same chcemy coś naciągnąć byleby wyjechać.

PolishGirl > 26-11-2012, 18:41

ja polecam rzucić palenie. Zdrowiej i taniej!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna