-
-
blogi au pair
eve.marie > 21-11-2012, 22:30
wiem, że dawno mnie nie było i głupio, że się nie odzywałam, jednak wychodzę z pewną inicjatywą i mam nadzieję, że mi w tym pomożecie. i zaznaczam od razu, że wiem, że istnieje wątek o blogach, jednak chciałam, żeby to dotarło do większej ilości osób i pomogło się odnaleźć w blogowym świecie operek.
a mianowicie:
niedawno wpadłam na pomysł, żeby założyć bloga z listą blogów operek, a dzisiaj udało mi się to zadanie zrealizować. teraz tylko wszystko w Waszych rękach - czekam na maile ze zgłoszeniami. wiem, że jeżeli blog osiągnie kilkadziesiąt pozycji, będzie on dobrym źródłem ruchu dla Waszych stron.
pomysł wydaje mi się całkiem zrozumiały - pomoże nam - au pair - odnaleźć się w czeluściach internetu i pozwoli na rozpowszechnienie programu. a osoby, które właśnie myślą o wyjeździe za granicę, będą mogły odnaleźć informacje z pierwszej ręki.
a Wy, co o tym sądzicie? czy taka lista wydaje się potrzebna, czy może raczej zbędna.
zachęcam do odwiedzenia: http://blogi-au-pair.blogspot.com
pozdrawiam
eve marie -
Re: blogi au pair
balbina > 21-11-2012, 22:51
Osobiście myślę, że taki blog jest niepotrzebny. Mamy wątek - lista blogów, tam możemy się odnaleźć, poza tym większość dziewczyn na swoich blogach ma odnośniki do blogów innych au pair, ale może będzie więcej osób o odmiennym zdaniu
- także powodzenia -
angelaa > 22-11-2012, 0:37
świetny pomysł!
przede wszystkim w temacie na forum część blogów już dawno nie jest aktywna! jak interesowałam się programem na początku to szukałam blogów, ale to calkowicie nieogarnięty rejon, bo my są 3 blogi z tą samą nazwą 'au pair w USA' i właściwie nie wiesz który to któryanyway jeśli chcesz się tym zająć to świetnie
moja rada jest taka, żeby później zrobić podział au pairek w różnych państwach, żeby każdy znalazł to, co go interesuje
druga rada jest taka, żebyś dodawała linki do wszystkich znanych Ci blogów au pair z zastrzeżeniem, że jeśli ktoś nie chce, to ma napisać Ci wiadomość i wsio
Mój blog co prawda nie jest au pairski, ale śmiało możesz mnie dodać -
Magda89 > 22-11-2012, 1:04
Również jestem za...dobrze zebrać wszystkie blogi i jakoś to uporządkować, bo mały bałagan w tym jest a dla początkujących będzie to duże ułatwienie -
panama > 22-11-2012, 23:14
mi również pomysł się podoba. Angelaa ma rację, że wątku "blogi" większość nie jest już aktywna. Jak coś też się piszę -
marvellous > 29-11-2012, 23:16
kila dni temu mialam Ci pisac ( droga autorko watku) zeby wrzucic tego bloga a raczej linka do niego tutaj
ogolnie jak pisalam wczesniej pomysl uwazam za idealny. Pamietam jak sama wpisywalam rozne kombinacje w google zeby znalesc interesujace mnie blogi au pair( swoja droga albo zle szukalam albo w ostatnim roku te blogi urosly jak grzyby po deszczu?) -
eve.marie > 30-11-2012, 20:11
im więcej bloguję, tym więcej zauważam takich blogów, a także innych ciekawych, które mnie inspirują
właściwie pomysł na stworzenie tej strony wziął się z Blogowej Grupy Samorozwoju ponieważ gdy do niej dołączyłam, odwiedziny na moim blogu wzrosły dwukrotnie i ta strona jest głównym źródłem wejść na mojego bloga. dlatego też stwierdziłam, że jeżeli uda się rozwinąć odpowiednio spis blogów au pairek, pomoże to wybić się temu tematowi na łamach internetu i zwiększy oglądalność Waszych blogów.
a tak nawiasem, jeżeli ktoś jeszcze się nie zgłosił do listy, a swojego bloga ukrywa w czeluściach internetu, to proszę o wysłanie wiadomości za pomocą formularza albo po prostu napisanie maila na blogi.aupair@gmail.com
pozdrawiam! -
wercia109 > 23-12-2013, 2:17
Zapraszam na mojego blogaJestem au pair w Anglii i chętnie będę dzielić się swoimi przeżyciami
calendar-from-england.blogspot.com -
ewelinagr88 > 23-12-2013, 10:25
pomysl fajny z lista blogow -
capricornus > 28-12-2013, 20:16
czesc,z gory przepraszam ze nie na temat pisze, ale chce zeby przeczytalo to jak najwiecej osob, moze ktos bedzie umial mi pomoc, jestem tu nowa i nie mam pojecia gdzie mam opisac moj problem. Niestety mi sie nie poszczescilo i trafilam na strasznie wredna rodzine, myslalm ze jakos to wytrzymam i moze bd ok(bylo to jeszcze w momencie kiedy wyjeżdżałam od nich na swieta), ale po powrocie do Polski dostala bardzo nie przyjemnego maila od hostki w ktorym oskarżała mnie o używanie jej kosmetyków i pare jeszcze nie przyjemnych rzeczy(wtedy pomyslalm sobie koniec, dosc tego), wiec postanowilam juz do nich nie wracac i poinformowala ja mailem ze skaldam tyg wypowiedzenie i w razie jak bym musiala cos podpisac to czy by mogla mi to na poczte wystalc. To ona mi na to ze mam dla nich zwrocic wszyskie dodatkowe pieniadze ktore mi placili(w tym sa pieniadze ktore zarobilam pracuja po kilka godzin dluzej i na swieta mi dala "prezent" w postaci pieniedzy ktore teraz rowniez musze zwrocic, oczywiscie rozumiem moge im oddac te chinkowe pieniadze ale to juz przesada zebym miala zwraca te ktore w uczciwy sposob zarobilam), straszy mnie ze do sadu poda, ze odszkodowania bd musiala placic, i chce zebym jechala teraz do niemiec zeby podpisac wypowiedzenie i zebym poszla i sie wymeldowala z ich mieszkania(wiec ponowny wyjazd do nich praktycznie na jeden dzien bd wiazal sie ze sporymi kosztami), a i nie chce mi przeslac tych wypowiedzen do podpisania. Przez cale swieta siedzialm i grzebala w internecie zeby jakies rozwiazanie znalesc(bo przeciez moizna zlozyc wypowiedzenie natychmiastowe, ktore nastepuje w ciagu jednego dnia, ale ja nie wiem jak ono ma wygladac, czy ja sama musze je napisac, czy mam miec gotowe pismo i napisac powod wypowiedzenia na nim i sie podpisac, a jesli je napisze to czy mailem wystarczy je im wyslac, czy tez poczta polska, a jesli juz do nich do domu dojdzie moje wypowiedzenie to przeciez moga to do smieci wyrzucic i powiedziec ze nic nie dostali). Dziewczyny prosze ratujcie, ja juz po prostu nie mam pojecia co mam robic. A w poniedzialek zamierzam isc do prawnika, bo teraz w weekend wszysko pozamykane, ale nie wiem czy on mi cos na ten temat poradzi, bo wszystki umowy byly podpisywane po niemiecku i na pewno polskie i niemieckie prawo sie od siebie rozni. Bardzo prosze o rady, na pewno kazda sie przyda. Pozdarawiam