-
-
Negocjacje z agencjami przed ukończeniem 18 lat.
Neckod > 10-11-2012, 1:24
Witajcie i na wstępie proszę o przebaczenie za moją chaotyczną nazwę tematu.
Moja sytuacja wygląda następująco: mam 17 lat(w marcu będę już pełnoletni) i od pewnego czasu chodzi mi po głowie pomysł na zostanie operem. Jestem zmotywowany i chętny na wyjazd, jednak ciężko mi siedzieć z założonymi rękoma. Stąd bierze się moje pytanie: co mogę zrobić w tej kwestii przed osiągnięciem wymaganego wieku, poza poszerzaniem referencji? I czy z racji tego, że chciałbym wyjechać od czerwca do września, a także na nieco większe trudności w związku z płcią - jestem chłopakiem - powinienem(i czy w ogóle mogę) nawiązać kontakt z agencją jeszcze przed spełnieniem wymogu osiemnastu lat w celu załatwienia formalności? -
Re: Negocjacje z agencjami przed ukończeniem 18 lat.
Saiisuke > 10-11-2012, 21:45
Nawiązać kontakt z agencją na pewno możesz, konsultantka doradzi Ci co możesz zrobić. Trzeba mieć ukończone 18 lat najpóźniej w dniu wyjazdu, więc spokojnie już możesz kompletować aplikację. Jednak jeżeli chcesz jechać jako summer aupair to na ogół agencje startują z ofertą summer koło początku marca. -
mikolajdrew > 12-11-2012, 12:00
Oczywiście rozmawianie z agencją możesz spokojnie zacząć, najlepiej jest skompletować w międzyczasie wszystkie potrzebne dokumenty i zwyczajnie czekać na dowód -
angelaa > 12-11-2012, 13:32
Przede wszystkim, żeby wyjechać trzeba mieć wykształcenie średnie, a Ty, skoro kończysz 18 w marcu, masz jeszcze przed sobą jeszcze jeden rok nauki? no chyba, że jesteś w zawodówce, to wtedy raczej nie wyjedziesz z agencją, a na własną rękę