-
-
Kosmetyki
viki2131 > 02-11-2012, 17:05
Nie wiem jak wy ale Ja szaleje na punkcie wszelkich kosmetykow. Zgromadzilam i przetestowalam wiele tutaj w Polsce i juz nie moge sie doczekac kiedy zaczne testowac te w USA!!! Zakładam ten watek dla tych ktorzy tez maja takiego bzika jak jadziewczyny ktore maja juz jakies przetestowane/ godne polecenia kosmetyki piszcie tutaj. Ja uwielbiam wszyskie maski, olejki itp do wlosow. Balsamow do ciala mam z 15, masek do wlosow z 5-6 a lakierow do paznokci mysle ze spokojnie ponad 40! I co tu teraz z tym zrobic? Wezme po sztuce z kazdej a reszcze bede odkrywac w USA -
Re: Kosmetyki
anka2356 > 02-11-2012, 18:18
chyba się odnajdę w tym temacie
co jak co, ale kosmetyki warto tam kupować - wszystkie firmówki są tam tanie jak woda. jako przykład mogę dać - maskra Clinique, w Polsce kosztuje ok.100 zł w Sephorze, na allegro ok. 80zł - 14$. Lakiery do paznokci Sally Hansen - 4$. Wszelkie Maybelline, Max Factor itp. też dużo taniej. Raj, po prostu raj -
viki2131 > 02-11-2012, 19:26
no to super! pewnie tam oszaleje i pierwsze pieniadze pojada wlasnie na zakupy tego typua jakies specjaly? czegos co nie mozna spotkac w Polsce a tam jest naprawde swietne? Teraz uzywam Johna Frieda do wlosow, jest swietny, wiem ze jest to marka amerykanska. U nas stosunkowo droga ale jeszcze do przezycia. Jestem mega ciekawa tych wszystkich nowosci -
anka2356 > 02-11-2012, 19:54
w sumie z żadnymi nowościami nie eksperymentowałam - zaufałam znanym markom ^^ ale fakt, jest sporo firm, zapewne miejszych i większych których u nas nie ma, więc z pewnością materiałów do testów Ci nie zabraknie -
angelaa > 02-11-2012, 23:44
pooglądajcie sobie vloga xbebehttp://www.youtube.com/user/xbebe18 i Nissi https://www.youtube.com/user/nissiax83
dowiecie się wszystkiego czego macie się spodziewać -
Magda89 > 03-11-2012, 1:18
Ach! Ja nie mogę się tego doczekać! Pierwszą rzeczą jaką kupię to maskara Chanel, jest po prostu genialna, jednak na nasze realia trochę przydrogaTam to zupełnie inna sprawa -
panama > 03-11-2012, 4:10
Ja dzisiaj dokonałam kosmetycznych zakupów! Jak weszłam w dział wpadłam w szał! Miałam kupić tylko fluid a wyszłam z fluidem, maskarą, pudrem, utwardzaczem do paznokci i płynem do demakijażu. Kocham fluid Loreal, w Pl kupowałam go za 50-60pln zależy czy był w promocji - tutaj już go dostane za 10$. Kupiłam najdroższą maskarę Loreal za 6,68$!! Masakra!! -
balbina > 06-11-2012, 1:38
f*ck! Dopiero teraz odkryłam ten topic ;x
Ja tak samo pławię się w kosmetykach, ale już trochę profesjonalniej i troszkę z innej perspektywy : D
ale i tak miło was znaleźć : D
ja nie lubię mieć 5000000 lakierów do paznokci bo mi szybko zasychają ;x no i poza tym szybko mam odpryski, więc najczęściej odżywką maluję ; )
ja tak samo nie mogę się doczekać moich zakupów tam!
Tylko muszę się ogarnąć jak jest z przesyłkami, czy nie są aż takie drogie, żeby te wielkie pudła trafiły do polski, bo raczej w samolocie już nie da rady : D -
viki2131 > 06-11-2012, 15:28
mi oczywiscie tez zasychaja te lakiery... no ale jakos nie moge sie powstrzymac jak widze kolor ktorego nie mamgeneralnie uwazam ze to choroba bo nie nosze czesto pomalowanych paznokcie bo co i rusz mam z nimi problemy i musze katowac nailtekiem. Uwielbiam wszystkie dermokosemtyki. Chociaz tak naprawde to proboje wszystko od tych za grosze do profesjonalnych no i niestety tu nie ma reguly.... nie zawsze wysoka cena swiadczy o jakosci produktu, nie raz sie juz z tym spotkałam -
Magda89 > 06-11-2012, 15:45
Z tymi lakierami do paznokci to my baby chyba już tak mamyCo do zasychania, to w inglocie jest takie co "odsycha" nam lakier i mozna go dalej używać. Jeśli chodzi o przesyłki to najlepiej drogą morską wysyłać, bo jest o wiele taniej .