-
-
Grudzień 2012
sylvia > 29-10-2012, 16:27
Moje poszukiwania idealnej rodzinki kolejny raz się przedłużają, więc najbliższy termin na który jest jeszcze szansa się załapać to właśnie grudzień.
Dlatego zakładam nowy wątek.
Czy jest ktoś jeszcze kto chciałby wyjechać jak najszybciej się da, czyli w grudniu? -
Re: Grudzień 2012
anka2356 > 29-10-2012, 16:50
jaale jakoś kompletnie poszukiwania rodzin mi nie wychodzą. także grudzień jest dla mnie miejsiącem "ostatniej szansy" - jeśli nie wypali, wracam na studia.
a Ty jak dużo czasu sobie dajesz? -
viki2131 > 29-10-2012, 18:06
ja na grudzientyle ze jestem juz w fazie zalatwiania wizy. Chociaz powiem szczerze ze nie jestem zadowolona z tego terminu bo chcialam wrocic i zaczac studia a w grudniu to raczej ciezko. Naprawde liczylam ze najpozniej wyjade we wrzesniu GORA w pazdzierniku a tu taka niespodzianka. No nic... mimo wszystko i tak sie ciesz, najwyzej nie dokoncze programu albo przedluze o 6 miesiecy albo 9 -
sylvia > 29-10-2012, 18:32
Ja czekam do skutku! ; )
W zasadzie myślałam, że w sierpniu juz będę w US, ale niestety czekam już 4 miesiące..
Ale nic mnie nie ogranicza czasowo, studia skończone więc kiedy się trafi, choć wiadomo im szybciej tym lepiej : ) -
viki2131 > 29-10-2012, 20:17
sylvia a nie chcesz otworzyc sobie jeszcze jednego roomu? ja tez czekalam dosyc dlugo (jestem w GAWO) i otworzylam sobie jeszcze APIA, placisz jak znajdziesz rodzinke, wiadomo wychodzi drozej ale zawsze wieksze szanse. Ja co prawda znalazlam rodzinke na GAP, oni byli w APC, ja APC, IE i APIA i przeniesi sie do IE bo tam mieli taniej 1400$ (!!!!!!!) a dla mnie wlasciwie roznicy nie ma do tego sama liczylam na IE no bo szkolenie na manhattanie hehe. Nic nie tracisz zakladajac nastepny room, a w APIA np. zaswiadczenie lekarskie tez mozesz doniesc po znalezieniu hostow, wiec zawsze to mniej latania. Jedyne co, to znowu meczyc rodzinki o referencje -
Magda89 > 29-10-2012, 21:19
Trzymam kciuki w takim razie! Ja 3 grudnia lecę na szkolenie i miło byłoby dowiedzieć się, że ktoś leci ze mną!!Docelowo lecę do Kaliforni, dokładniej Cupertino. -
agnieszka89 > 29-10-2012, 21:40
Ja na prawdę sylvia nie wiem dlaczego masz tak mało rodzinek. U mnie w CC jedna znika i pojawia się następna. Coś nie tak jest chyba z tą twoją agencją, bo przeciez ty masz dużo doświadczenia. Powinnaś miec jedną rodzinkę za drugą. -
sylvia > 30-10-2012, 0:46
Mało - nie mało.
Na IE od końca czerwca przewinęło się 11 rodzin, z czego rozmawiałam z dwiema oraz miałam perfect match.
Na APC gdzie konto mam 2 tygodnie miałam 2 rodziny, z obiema rozmawiałam, a jedna była super, dała mi nadzieję i zonk.
Tak w ogóle to zauważyłam, że na IE rodzinki rzadko kiedy się odzywają, siedzą kilka dni i nic.
A na APC wszystkie rodziny, które się pojawiły od razu się kontaktowały: maile + telefon.
Więc licze na APC, jestem tam od niedawna więc może jeszcze jest szansa, bo IE totalnie mi się nie podoba.
Poza tym teraz jest "najgorszy" okres na poszukiwania niestety, rodzin jest mniej. -
agnieszka89 > 30-10-2012, 0:53
mnie konkretnie chodzi o to, że u mnie zejdzie jedna rodzinka i praktycznie od razu albo na drugi dzień mam następną. Przynajmniej tak miałam przy ostatnich trzech rodzinkach.
więc chodzi mi o to że nie ma przestojów. -
Jarzebinka > 30-10-2012, 1:50
Ja tez licze na koniec grudnia, opcjinalnie styczen. Jak wyjdzie to sie okaze! A powiedzcie czemu teraz rodzinek nie ma?