-
-
Wyjazd do Angli w styczniu 2013
aniołek > 29-10-2012, 11:41
Witam wszystkie au pair!
Chce wyjechać w styczniu 2013 do parcy jako au pair a pozniej znalezc stałą juz pracę w Angli. Czy ktoś ma podobne plany? Razniej byłoby wyjechać z kimś wspolnie dlatego pytam. -
Re: Wyjazd do Angli w styczniu 2013
Złotowłosa > 29-11-2012, 18:52
Cześć Aniołku!
Mam dokładnie takie same plany, w styczniu (o ile znajdę rodzinkę) chcę leciec, a po jakimś czasie znaleźć pracę, pojść do szkoly i zacząć "normalnie żyć"... -
eve.marie > 30-11-2012, 20:19
hejkajak macie takie plany,to pierwsze co mogę Wam poradzić, to zacząć szukać rodziny! bo one z nieba nie spadają. da się znaleźć samemu, nawet tę drogę polecam (sama korzystałam). jestem au pair w Anglii od sierpnia 2012 i na razie zastanawiam się nad studiowaniem tutaj w przyszłym roku. jeżeli chcecie studiować, to zapraszam do przeczytania mojego artykułu, który może się okazać pomocny. jeżeli chcecie potem znaleźć pracę, to bycie au pair to jest świetne rozwiązanie jak na początek - macie czas na zapoznanie się z językiem i zwyczajami i sprawdzeniem, czy naprawdę Wam się tutaj podoba.
od razu też zapraszam na spis blogów au pair, gdzie możecie znaleźć ciekawe blogi operek w UK.
jakiekolwiek pytania? chętnie odpowiem -
aniołek > 03-12-2012, 0:39
[quote name="Złotowłosa"]Cześć Aniołku!
Mam dokładnie takie same plany, w styczniu (o ile znajdę rodzinkę) chcę leciec, a po jakimś czasie znaleźć pracę, pojść do szkoly i zacząć "normalnie żyć"...[/quote]
A gdzie dokładnie chcesz wyjechać?
i z kąd jesteś? -
Anjaa > 03-12-2012, 18:48
Jeśli chodzi o pracę, to będę u rodzin w między czasie w najbliższym biurze pracy musicie się umówić na Interwiew, aby wyrobić INSURANCE NUMBER (wrzućcie sobie w google), jest to odpowiednik polskiego numeru NIP, dzięki niemu bez problemu znajdziesz pracę (legalnie) w każdym możliwym miejscu -
pandaa > 09-12-2012, 20:11
Witam. Mam podobny plan. Chcę w styczniu bądź lutym zostać au pair w Anglii, najbardziej w Londynie. Też szukam takiej osoby, z która miałabym tam kontakt itd Jestem z Starogardu Gdańskiego. -
Anjaa > 09-12-2012, 20:42
Ja lecę znowu do UK, ale wylot mam 18 stycznia z Gdańska do Leeds -
dzastapasta > 10-12-2012, 21:38
Hej
Ja również planuję wyjechać w styczniu 2013, mam jednak dylemat. Swój wybór ograniczyłam do dwóch rodzinek, obie wydają się być bardzo w porządku. Jedna ma dwójkę dzieci chłopca i dziewczynkę w wieku 3 i 6 lat, jedyna wada ( tak myślę, chociaż nie jestem pewna ) to fakt, że mieszkają w małym miasteczku (ale blisko Luton). Druga rodzinka ma trójkę chłopców w wieku 6, 3 i 1 roczek co oznacza więcej pracy i obowiązków, ale mieszkają w bardzo fajnym miejscu w centrum Londynu, co dla mnie jako dziewczyny z małego miasteczka jest bardzo istotnym czynnikiem. Tak jak powiedziałam obie rodziny są bardzo miłe. Być może któraś z was była już w podobnej sytuacji i może mi coś poradzic? -
Saiisuke > 11-12-2012, 1:04
Zdecydowanie doradzam rodzinę z centrum Londynu. W małym miasteczku się wynudzisz, a do tego stracisz masę kasy na dojazdy do dużych miast. A Londyn jest naprawdę super, dużo do zobaczenia itd. -
dzastapasta > 11-12-2012, 1:28
Dzięki za pomoc, naprawdę spędza mi to sen z powiek. W sumie to nawet obecna au pairka rodziny z małego miasteczka powiedziała że może uczciwie przyznać że miasteczko jest nudne a dojazdy drogie, ale twierdzi że pobyt u tej rodzinki to najlepsze co zrobiła w życiu i nie żałuje mimo, że przyjechała aż z Australii. Z tego co wiem jest bardzo towarzyska i uwielbia 'socializing'. Sama nie wiem... Aż się na siebie wkurzam za to niezdecydowanie.