-
-
AuPairCare
sylvia > 15-10-2012, 17:52
Mam pytanie do dziewczyn które mają room na APC.
Ja profil mam od niedawna i jeszcze go nie do końca ogarniam.
Szczególnie chodzi mi o zasady funkcjonowania, mianowicie, czy agencja w jakikolwiek sposób ingeruje w cały proces, czy przedstawia rodzinom kandydatki, czy jakoś porównują preferencje rodzin i profil kandydatki? Czy też zostawiają to na pastwe losu- tzn. czekasz aż jakaś rodzinka się jakimś cudem Tobą zainteresuje.
Druga sprawa, mianowicie sam wygląd profilu, otóż przy uzupełnianiu było tego mnóstwo: doświadczenie, pytania, list do rodziny, jazda samochodem itp. teraz tego nie widze, mam tylko jedną stronę z podstawowymi informacjami nic więcej. Czy da się jakoś zobaczyć jak mój profil widoczny jest dla rodzin? Ja nawet nie wiem jakie mi wybarali zdjęcie profilowe..
I ostatnia kwestia, na stronie głównej APC są przykładowe rodziny, czy kandydatka może wyszukac rodzinę i się sama do niej odezwać, czy to tylko tak dali dla picu?
Pozdrawiam! -
Re: AuPairCare
angelaa > 15-10-2012, 18:58
na pierwsze pytanie nie znam odpowiedzi.
2/Twój okrojony profil możesz zobaczyć w wyszukiwarce na aupaircare.com zaznacz język polski i jakimi dziecmi możesz się opiekować, znajdź siebie, jest tam kilka wiadomości o Tobie, ale jestem prawie pewna że rodziny korzystają z innej wyszukiwarki. Ta też zobaczysz jaką Ci wybrali profilówke. natomiast nie będziesz miała wglądu na inne informacje, które podałaś przy wypełnianiu roomu.
3/ nie możesz do nich napisać, niestety -
sylvia > 15-10-2012, 19:56
Dziękuje bardzo za odpowiedź!
Kiedyś się szukałam tam gdzie piszesz, ale mnie nie było- może za wcześnie po aktywacji było.
Teraz już się znalazłam.
: ) -
el_87 > 28-10-2014, 10:41
ja polecam to biuro! Moja kolezanka wyjezdzła(ja wyzejdzałam z CC i zapłaciłam 3 razy wiecej i nie jestem zadowolona z osób któe tam pracuję, nie sa zbyt pomocne).
Z tego co widziałam dużo szybciej można znaleźć tam perfect match...więc ja polecam -
patrycjamarkowska > 22-07-2015, 21:35
hej miśki! wiem, że to forum jest mega mało aktywne, ale mam nadzieję, że ktoś z Was mi pomoże : )
jestem w aupaircare i mam już na koncie 8 rodzinek. konto otwarte mam już od prawie 2 tyg. b się martwię, że nie uda mi się znaleźć dobrej rodzinki i że agencja będzie miała do mnie jakieś pretensje, bo słyszałam, że nie wolno odmawiać zbyt wielu rodzinkom a niektóre z tych, które na mój profil wlazły nawet się do mnie nie odezwały, więc to nie tak, że ja odmówiłam 8 osobom... czy ktoś z was się orientuje czy mam faktycznie powody do zmartwień, bo mogą mnie usunąć z agencji? -
Kwiatuszek > 22-07-2015, 21:41
to Ty spędzisz rok czasu z tą rodziną, a nie ktoś z agencji, więc jeśli będą coś mówić, to powiedz, że chcesz się upewnić, że rodzina którą wybierzesz jest Twoim PM -
patrycjamarkowska > 23-07-2015, 1:08
good point ; ))
dzięki!