• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wycieszka do Polski

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Wycieszka do Polski

• Wycieszka do Polski
  • Wycieszka do Polski

wercia109 > 11-10-2012, 13:06

Niektóre z was zdecydowały się na krótki urlop w Polsce, ale zastanawia mnie, ile mniej więcej Was taka przyjemność kosztowała. Domyślam się, że w takim przypadku ciężko jest odłożyć jakiekolwiek pieniądze, bo z moich obliczeń wynika, że jest to koszt rzędu ok. 5000/6000zł. Czy opłaca się wydać tyle za tydzień spędzony z rodziną, w swoim małym mieście, gdzie nie ma nic ciekawego do roboty? A może lepiej przeczekać i te same pieniądze wydać na pół roku utrzymania na studiach po powrocie?
  • Re: Wycieszka do Polski

angelaa > 11-10-2012, 14:30

ja co prawda jeszcze nie jestem w US, Ty chyba tez nie jestes jeszcze?

nie wiem czy jest sens wracania do domu, ale jesli kto zostaje na drugi rok, to taki wyjazd ma więcej sensu, bo póniej nie będzie opcji wyjazdu z US

nie wiem skad Ci wyszlo 5-6 tysięcy, mozna to zrobic za 2-2,5 tysiąca. Wytarczy wystarczająco wczesnie zabookowac no i czekac na promocje. zalezy tez z której czesci Stanów się wyjedza

californiadreaming > 11-10-2012, 20:24

Niezależnie od tego, z której części Stanów wyjeżdżasz, możesz to zrobić nawet za poniżej 2 tys. złotych, jeśli się bardzo postarasz, kupisz bilet odpowiednio wcześnie, tak jak napisała angelaa.

Ale, moim zdaniem nie warto. Możesz tylko niepotrzebnie rozbudzić tęsknotę. Tydzień czy dwa to bardzo mało. Połowę tego czasu będziesz się przestawiać na inną strefę czasową. Masz telefon, masz skype, rok minie szybciej niż Ci się wydaje. Lepiej wydaj te pieniądze na wycieczkę na Hawaje czy coś...

Nimell > 11-10-2012, 23:23

Dokładnie, to nie ma sensu. Moi hości powiedzieli, że jak będę chciała to mogą mi kupić bilety na tydzień do polski w lutym.. ale podziekowałam bo jak wytrzymam do lutego to i do września dam radę a nie polecę na tydzień do Polski bo później są dwie opcje: albo już stamtąd nie wrócę nawet po swoje rzeczy, albo znów po powrocie tutaj będę walczyć z tęsknotą od nowa! Uważam, że to nie jest zbyt dobry pomysł. Całkiem inaczej jak ktoś chce przedłużyć na 2 rok, to oczywiście może wszystko tak zaplanować żeby w Polsce być i 3 tygodnie, wtedy to ma jakiś sens.

agnieszka89 > 11-10-2012, 23:32

Też tak uważam, ze jeśli zostaje się tylko na rok to nie ma sensu, no chyba że ktoś ma jakąś wielką potrzebę przyjechać na jakąś uroczystość czy konkretne wydarzenie.

tymon > 13-11-2012, 18:01

Ja znalazłem bilet za 750$ i lecę sobie w grudniu na dwutygodniowe wakacje do Polski. Jest to akurat środek mojego pobytu tutaj i myślę, że spoko tak odwiedzić rodzinę i znajomych. Tym bardziej, że nikomu nie powiedziałem i jest to niespodzianką ;P

adziszkowa > 16-11-2012, 18:27

Tymon możesz mi powiedzieć z jakiego lotniska lecisz?
  • Starszy wątek Nowszy wątek