-
-
chce byc au - pair
agata_19 > 10-07-2005, 23:38
jestem wlasnie po maturze i nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc wiec pomyslalam ze miloby bylo wyjechac za granice na rok dokladnie do niemiec- berlina. chcialabym wieddziec czy to dobry pomysl jak rodziny zarobki dzieci czy duzo jest pracy i czy faktycznie mozna nauczyc sie perfekcyjnie jezyka ( czy rodzina ma obowiazek wydzielenia ci czasu na kurs) ? czy jest szansa ze po roku bede mogla studiowac w berlinie i jak to zrobic czego wymagaja ( jakis certyfikat ) ?? prosze o odpowiedz !!! -
Re: chce byc au - pair
monica07 > 11-07-2005, 7:56
mysle ze powinnas poswiecic troche czasu i poczytac to forum, odpowiedzi na twoje pytania sa gdzies tutaj w wirtualnej przestrzeni, wyczerpujace, z punktu widzenia roznych osob.
Z tym studiowaniem to nie jest taka prosta sprawa. Specjalistka od Niemiec nie jestem ale wydaje mi sie ze tak jak wszedzie trzeba miec sporo szczescia zeby zostac na studia. -
Markosz > 11-07-2005, 9:30
zostawie to bez komentarza...
oo manoooo........
dziewczyno czytaj forum ! potem pytaj
jestem w Niemczech od 3 tygodni, ale raczej na opludniu wiec daleko od Berlina. Jak juz poczytasz forum i bedziesz miala pytania, na ktore tutaj nie ma odpowiedzi to napisz do Mary_An. Ona bedzie wiedziec. Powinnaco nie ? -
Gość > 11-07-2005, 12:54
pierwsza mysl jaka mi sie nasunela po przeczytaniu tematu (jeszcze jak nie widzialam posta) "chce byc au pair" a ja w glowie "no to co?"
szukajcie a znajdziecie, a powaznie mowiac to WSZYSTKO BYLO -
Markosz > 11-07-2005, 13:41
chciec a moc to dluga droga.... -
monica07 > 11-07-2005, 14:49
[quote name="Emi"]szukajcie a znajdziecie, [/quote]
no dokladnie -
MONIKA > 11-07-2005, 15:53
Mnie zawsze rozwalaja takie posty.
I mam tez Emine "no to co z tego?!" -
Gość > 11-07-2005, 16:03
Berlin jest brzydki i uniwerki lipne i przepelnione. ludzie sluchaja tam techno bleeeeeeee. ja tam kocham moja wies i moje karaluchyzreszta sporo ludzi z berlina sie tu do nas przenosi, bo tu jest tak swojsko
a tak na serio, to w czym w ogole problem, bo tez nie wiem o co w poscie chodzi. kazdy na tym forum chce byc au-pair, i co z tego????? moze jakies konkrety?? -
ewa^^^ > 11-07-2005, 17:26
[quote name="agata_19"]jestem wlasnie po maturze i nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc wiec pomyslalam ze miloby bylo wyjechac za granice na rok... [/quote]
Wiesz, jak piszesz "nie mam zadnych pomyslow na przyszlosc" to ja mam wrazenie, ze to nie jest wlasciwe podejscie do sprawy. Sluchaj, nie kazdy moze byc au-pair, po prostu nie kazdy sie do tego nadaje, a to, ze ty nie masz zadnych pomyslow i sobie pomyslalas "a moze tak zostane au-pair" no to sorry... ja duzo i dlugo ( bo prawie 2 lata) rozmyslalam nad tym czy zostac au-pair, zdobywalam doswiadczenie w opiece nad dziecmi, duzo sie tym interesowalam, ale nie dlatego, ze nie mam zadnych "pomyslow na przyszlosc" tylko dlatego, ze dla mnie bycie au-pair jest naprawde "czyms" a nie tylko jakims sposobem na robienie czegos w najblizszej przyszlosci.
Moze i sie myle, ale z Twojego posta wywnioslowalam tak a nie inaczej i radze Ci zastanow sie nad tym jezeli chcesz byc au-pair tylko dla tego, ze nie masz zadnych pomyslow na to co robic. -
Gość > 11-07-2005, 17:39
o wlasnie... ewa bardzo ladnie napisala...
PS. Ja jechalam z takim samym nastawieniem - a bo najlatwieszy sposob za granice wyjechac :wink: ale jak juz pisalam gdzies, jak moje dzieciaki zobaczylam to mi sie spodobaloChociaz kurde moje planowane 2 lata to chyba troche za dlugo... No ale nic, zobaczymy...
Laski, nareszcie na kurs ideTzn jeszcze nie wiem na 100% bo zapisy po 15.sierpnia ale szykuje sie Ze wsi sie do miasta troche rusze to moze mi sie spodoba, tak jak teraz na urlopie
a jesli do Niemiec chce laska jechac... hmm... Köln! :lol: