• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kopia paszportu?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Kopia paszportu?

• Kopia paszportu?
  • Kopia paszportu?

disorder > 25-09-2012, 17:22

Hej! Słuchajcie rozmawiałam ponad tydzien temu z rodzinką z Londynu na skype, wydawali się w porządku ale nie sądziłam że mogliby mnie wybrać ponieważ byłam w 100% szczera, że nigdy nie zajmowałam się rocznym dzieckiem i chciałabym, żeby mnie instruowali na początku... No więc mówili, że się zastanowią i się odezwą do końca tygodnia. Tydzień już minął kilka dni temu więc już w ogóle nie sądziłam, że mogliby się odezwać... Ale napisali! :O Patrzcie co:

"We made a final decission on who can be our au pair. We would like to invite you to be our au pair. Can you please let me know when you can start and when you will be coming to london? In the mean time I would need some references and copy of your passport. Can you respond to me ASAP? "

Przeraża mnie ten paszport... co powinnam zrobić? Nie wyglądają mi na scammerów, widziałam i przyszłą host mamę i tatę. Byli bardzo rzeczowi, ojciec wypytywał co chwilę co bym zrobiła gdyby dziecko to czy tamto... Po co mogłby im być ten paszport?!

Proszę o radę!
  • Re: Kopia paszportu?

Saiisuke > 25-09-2012, 19:05

Mojej włoskiej rodzinie wysłałam skan pierwszej strony paszportu i nic złego z tym nie zrobili. Może chcą się po prostu upewnić, że podałaś im prawdziwe dane?

angelaa > 25-09-2012, 19:11

wyslij im tą kopię i przy okazji zapytaj czy mogliby też wysłać Tobie skany ich paszportów, będziesz się czuła pewniej

PolishGirl > 25-09-2012, 23:46

ja tez wysyłąłam skany paszportu i nawet prawka! chca wiedziec z kim maja do czynienia. ja bym wysłała.

harc > 26-09-2012, 1:39

ja myślę, że to jest normalne, w PL też chcą zobaczyć Twój dowód. Postaw się na ich miejscu, chcą sprawdzić i mieć twoje dane na wszelki wypadek, przecież nie oddadzą swojego dziecka obcej osobie. To jest tylko kopia, możesz do niej dodać, coś co uniemożliwi skopiowanie jej, jakiś napis, podpis czy skasować Twój podpis (ja tak zrobiłam na jednej ze stron internetowych dla au pair).

panama > 26-09-2012, 16:38

no ale skoro wyjeżdżasz z agencji no to agencja też Cię sprawdza. Wysyłasz im skany dowodu, zaświadczenie o niekaralności. A co takiego ważnego znajduje się na dowodzie? kiedyś to chociaż dzieci Ci wpisali, a teraz? dla mnie dziwna sprawa :/
  • Starszy wątek Nowszy wątek