-
-
Ślub w USA
polam > 25-09-2012, 4:57
hej! Jestem au pair od prawie póltora roku, swojego chlopaka poznalam kilka tygodni po przyjezdzie i zamierzamy sie pobrać. Agencja nie pozwala mi wyjść za mąż i być au pair bo to złamanie regulaminu wiec musze to zrobic za kilka miesiecy (pod koniec mojej pracy). Problem w tym, że nie znam żadnej au pair ktora wyszła za mąż i nie wiem jak ten proces wyglada i gdzie moglabym sie zgłosic i porozmawiac z kimś kto wie na 100 procent co robić i jak dlugo to trwa. Myślicie w Polskim konsulacie mogli by mi pomóc? Bede wdzieczna za wszystkie wiadomosci ! -
Re: Ślub w USA
Nimell > 25-09-2012, 5:01
Tak w ambasadzie albo w konsulacie na pewno Ci pomogą! -
madz > 25-09-2012, 10:08
wow to szybko wam poszło ;) Ale życzę powodzenia.
Agencja dobrze Ci powiedziała, że jest to złamanie regulaminu, jest zapis że nie możesz być zamężna albo mieć dzieci przez okres w którym jesteś au pair. Czyli tak na prawdę musisz wrócić do PL, żeby zakończyć pracę au pair, nie wiem jak to jest z nieukończeniem programu chyba wtedy da się zostać w US, ale mogą być problemy z legalnością. A zieloną kartę nie jest pewne że dostaniesz będąc żoną amerykanina, są to bardzo długie procedury, "egzaminy" i sprawdzanie Was. Najlepiej właśnie jak udasz się do konsulatu polskiego, myślę że tam na pewno Ci wyjaśnią jak to wygląda. Powodzenia raz jeszcze :) -
paulina1377 > 25-09-2012, 11:12
Wow, gratulujęAle mieszkać pewnie zamierzacie w USA? -
aivie > 08-10-2012, 5:37
Ja wyszlam za maz w usa. napisz mi prywatna wiadomosc