-
-
Easyjet - tylko osoby , które latały .
pannaadamska > 23-09-2012, 22:57
Potrzebuje informacji bo na stronie nie mogę znaleźć . Ile może ważyć bagaż podręczny i jak to jest ? jeśli mam ten bagaż to mogę go w trakcie podróży otworzyć i np wyjąć czytnik ebooka albo aparat czy nie ? -
Re: Easyjet - tylko osoby , które latały .
angelaa > 23-09-2012, 23:10
Nie możesz otwierać bagażu podręcznego, ani z niego nic wyjmować.
a kończąc z sarkazmem, to wystarczyło wpisać w google 'easy jet bagaż podręczny ile kg' i odpowiedź jest już na drugim miejscu. Poza tym nie rozumiem dlaczego z góry przyjęłaś, że ktoś kto nie leciał easy jetem nie będzie mógł Ci pomóc i odpowiedzieć na Twoje pytania...
'Z wyjątkiem sytuacji, w których przepisy lokalne nakładają bardziej restrykcyjne ograniczenia, każdy pasażer może przewozić jedną standardową sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 56x45x25cm (w tym kółka i kieszenie) („Standardowy bagaż podręcznyâ€). Bagaż musi się z łatwością mieścić w stojakach do pomiaru umieszczonych przy odprawie lub przy wejściu do samolotu. Bagaż podręczny nie jest ograniczony żadnym limitem wagowym, o ile jego waga pozostaje w rozsądnych granicach, tzn. pasażer jest w stanie samodzielnie i bezpiecznie umieścić go w schowku nad siedzeniem.'
Swoją drogą, ja zawsze robię tak, że do podręcznego wsadzam torbę ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami i biorę ją ze sobą, a resztę daję do schowka. mniej problemów -
Yoanna > 23-09-2012, 23:55
no co ty opowiadasz, oczywiscie, ze moze otwierac bagaz podreczny podczas lotu bo niby dlaczego nie? nie ma zadnych ograniczen jesli o to chodzi. oczywiscie, jak ktos ma jako podreczny walizke to oczywiscie, ze nie bedzie jej wyciagal bo za duzo zamieszania ale jak jakis plecak czy torebke to przeciez nie ma zadnego problemu. zwlaszcza, ze te mniejsze rzeczy czesto ma sie po prostu pod siedzeniem przed soba. poza tym ebooka czy aparat mozesz wyjac z podrecznego zaraz po wejsciu na poklad i trzymac juz przy sobie. -
pannaadamska > 24-09-2012, 0:23
[quote name="angelaa"]Nie możesz otwierać bagażu podręcznego, ani z niego nic wyjmować.
a kończąc z sarkazmem, to wystarczyło wpisać w google 'easy jet bagaż podręczny ile kg' i odpowiedź jest już na drugim miejscu. Poza tym nie rozumiem dlaczego z góry przyjęłaś, że ktoś kto nie leciał easy jetem nie będzie mógł Ci pomóc i odpowiedzieć na Twoje pytania...
'Z wyjątkiem sytuacji, w których przepisy lokalne nakładają bardziej restrykcyjne ograniczenia, każdy pasażer może przewozić jedną standardową sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 56x45x25cm (w tym kółka i kieszenie) („Standardowy bagaż podręcznyâ€). Bagaż musi się z łatwością mieścić w stojakach do pomiaru umieszczonych przy odprawie lub przy wejściu do samolotu. Bagaż podręczny nie jest ograniczony żadnym limitem wagowym, o ile jego waga pozostaje w rozsądnych granicach, tzn. pasażer jest w stanie samodzielnie i bezpiecznie umieścić go w schowku nad siedzeniem.'
Swoją drogą, ja zawsze robię tak, że do podręcznego wsadzam torbę ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami i biorę ją ze sobą, a resztę daję do schowka. mniej problemów[/quote]
wpisywałam w google i najwyraźniej nie doczytałam ;/ bo jeśli ktoś nie leciał to skąd może wiedzieć jakie są przepisy akurat dotyczące tej wybranej linii ? popatrzyłam po sobie. Jeśli nie leciałam to nie mogę nikomu pomóc w tym temacie. -
angelaa > 24-09-2012, 0:27
Yoanna, dlategoż napisałam, że to sarkazm.
pannaadamska otrzymałaś odpowiedź na swoje pytanie?mogę już zamknąć temat? -
pannaadamska > 24-09-2012, 0:28
tak .