-
-
Kary za ściąganie filmów z internetu
catwalk_ > 21-09-2012, 17:33
Słyszałyscie może coś o tym? A może, któraś z Was musiała zapłacić karę za ściąganie filmów/ muzyki z internetu na terenie Niemiec? Z tego co słyszałam są to bardzo wysokie kary w wysokości ok 500euro za jeden "głupi" film.
Zastawia mnie, czy oglądanie filmów online też jest karane :?: -
Re: Kary za ściąganie filmów z internetu
pannaadamska > 22-09-2012, 0:35
Miałam kiedyś faceta w Niemczech . On dostał karę za ściąganie muzyki z jakiś tam nielegalnej strony. Ale coś tam się odwoływał , że to nie on, że IP jest zmienne i na ileś tam mieszkań coś takiego . Ale ogólnie kary są duże i się nie oplaca. Ale filmów online to nie obejmuje -
ella_86 > 06-01-2013, 22:53
Moja koleżanka miała jakąś podobną sytuacje, że się odwoływała właśnie i jej umorzyli karę. -
kwiat12 > 28-02-2013, 16:28
Ja słyszałam od dalszej rodziny, że oni nie ściągają, bo 1) to jest nielegalne,
2) bardzo wysokie kary można zapłacić
3) jak wyjdzie na jaw, że się ściągało, to jest pewne napiętnowanie ze strony otoczenia...
Więc nie polecam... po co ściągać, jak można oglądać on line? -
evvve01 > 20-05-2013, 17:35
Nie rozumiem...
myślicie, że jak będę w Niemczech i będę chciała ściągnąć muzykę np. z tej strony : http://mp3.teledyski.info/ to mogę zapłacić karę ??? -
angelaa > 23-08-2013, 14:26
jak chcecie słuchać muzyki, a jej nie ściągać, to zainstalujcie sobie Spotify!!!!najlepszy program ever !!! -
majulam > 31-08-2013, 13:51
A jeżeli mam na laptopie zainstalowany program "DVDVideoSoft Free Studio" i tam sie wkleja linki z youtube i chce je sconvertować na mp3 to moge czy tez kare za to zapłace? wtedy mi sie to pobiera jako mp3. -
pawel.mat33 > 03-06-2014, 19:26
W niemczech obowiązuje ostrzejsze prawo. Lepiej oglądać online niż potem płacić wysokie kary.