-
-
Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?
Emm > 04-07-2005, 11:35
zapanowal maly zastoj na forum , wiec stwierdzilam, ze zapodam nowy temat.
Pytanie brzmi-na co wydajecie operska kase?Czy tylko na ciuchy czy moze na kosmetyki, czy placicie tez za bilety, czy na koncerty, czy na kluby, czy na alkohole i zycie nocne, czy na kursy jezykowe, czy na wycieczki krajoznawcze (hehe). Slowem-wpisujcie wszystko, co wam przjdzie do glowy, bo ciekawa jestem jak dysponujecie pieniedzmi.
Do przyszlych operek-lasencje, wpiszcie na co bedziecie kase wydawac.
ja moge zaczac. Na pewno na ciuchy, ale tez chce w miedzyczasie kupic sobie cyfrowke, a po pol roku przyjechac do PL, wiec bede ciulac na bilet na pewno. Plus chce dwa kursy na harvardzie, ktore troche kosztuja, wiec tak sobie pomyslalam, ze jesli sie uda, to poszukam jeszcze jakiejs roboty, bo bede miec wolne po 7 godzin rano.Plus jak hosci skocza na swoje wakacje to myslalam, zeby skoczyc na karaiby albo hawaje, bo podobno sa promocje i juz za 100 $ mozna znalezc fajna oferte ( jak sie poszuka). cha, no i jeszcze wycieczki krajoznawcze, zycie nocne i na pewno chce skoczyc do six flags, bo to moj klimat jest . I jeszcze chce zobaczyc wieloryby, wiec sobie w sob lub ndz poplyne stateczkiem w rejsik.
Co do kosmetykow to musze sie zorientowac na miejscu.
Troche chaotycznie, ale tak wlasnie chcialabym rozdysponowac kase, aczkolwiek pewnie polowy mi sie nie uda spelnic z tej listy
Ale wtedy pociesze sie nowa bluzka z forever 21 i jakos przeboleje
do dziela!Wpisujcie sie!!! -
Re: Ile pieniędzy wydajecie miesięcznie?
Gość > 04-07-2005, 12:02
Na ciuchy + kluby + kino + wszelkiego rodzaju pierdoly, np. lody, smieszna biezuteria, bilety wstepu itp. -
Gość > 04-07-2005, 12:11
na ciuuchy i kosmetyki i kluby i jedzenie na miescie i na wycieczki jakies sypne czasem bo nie zaluje wydac. na tel komorkowy i ogolnie na entertain myself po prostu. ^_^ no i czasem jak mnie najdzie to skladam na cos wiekszego- cyfrowka lub laptopa teraz bym chciala ale choleraaaa ciezko idze. damy rade! heheh -
Doraz > 04-07-2005, 12:21
To ja na ciuchy, zycie nocne, podroze po Norwegii a w okresie letnim na wakacje ( w tym roku Egipt i Tajlandia - bo potrzebuje duzzzoooo slonka bo ja troche w zimie w tej Norwegii wymarzlam) -
oliwka911gt > 04-07-2005, 13:19
wiec ja mam podobnie jak aga MEGA dluga liste :lol:
- wycieczki: alaska, koldyriery, las vegas, san francisco, wielki kanion, delfiny, orki wieloryby
- ciuchy & cosmetics of course :lol:
- cyfrowka, laptop, moze kamera i jakis sprzet rtv - ale o tym to jeszcze pomysle
- napewno jakies kursy
narazie to mi do glowy przyszlo, podejrzewam ze cos jeszcze wymysle :wink: -
milczak > 04-07-2005, 14:21
No ja jak bede miec to miniumum kieszonkowego to pewnie niewiele sobie kupie...ale musze uciulac na aparat cyfrowy , to jest dla mnie "number one".na imprezy nie chadzam wiec to odpada (no chyba ze Marta sie za mnie wezmie). Z moich obliczen wynika ze jak jakas kasa zostanie to wydam ja na ciuchy.no i poza tym chcialabym kupic pare prezentow dla rodzinki...
a kiedys tam to marzy mi sie podroz do egzotycznej Norwegii!!! -
martamaua > 04-07-2005, 16:39
Taaa.
Ja jak narazie przepieprzam na buty.Ciuchow juz mi sie nie chce,kosmetyki tez mam.
Cyfrowka to temat ze stycznia.Chce tez jakis odtwarzacz MP3,ale jakos niekoniecznie,depilator.Na imprezki tez idzie,ale siedzeniem w pubach powoli zaczynam zygac.Chyba sie wezme wlasnie za podrozowanie.A prezenty tez mialy byc,ale nie widzi mi sie to szczegolnie.Drobiazg i juz.
Ciezko cos uciulac z operskiej kasy i jestem rozczarowana z deka.Ale to tez moja wina,bo nie odmawiam sobie niczego.Albo dorwe dodatkowa prace,co w mojej wiosce byloby nie lada wyczynem,albo jakies rodzinki poszukam w centrum,moze na troche gorszych warunkach,ale tam to ani biletow na 5 zon mi nie potrzeba ani innych bzdur jak wszystko pod nosem!
Ciekawe tylko czy beda placic za szkole...
Aaaa i jeszcze myslalam o gimnastyce ale az sie boje dzwonic i o koszta pytac.
Szczerze?To chcialabym juz umiec sie komunikowac w cholernym dunskim,nie nianczyc dzieciakow,mieszkac w centrum i miec lepiej platna prace.Mimo,ze oznaczaloby to wieksza odpowiedzialnosc,bo sama placic za szkole,jedzenie,chate.Ale jedno chyba drugiemu nie rowne.Na swoim a u kogos.
Boze chce do centruuuuum!!!
Btw. w ogole jakos entuzjazm mi opada i sie zastanawiam jak ja sie bede uczyc,czy w ogole siade do tej nauki kiedys,czy sobie dam rade.Chyba musze sprawdzic swoj biorytmBo jakis taki dol chwilowy.Sora,ze tak negatywnie... -
Markosz > 04-07-2005, 17:52
zgadzam sie z Emm...tutaj zapanowal nie maly ale ogromny zastoj !!!
tak poza tym kieszonkowe idzie roznie,
jedzenie,
sprzet,
ubrania,
taka kolejnosc...przynajmniej dla mnie.
pzdr -
Pati > 04-07-2005, 19:28
no ja jak wszyscy...na przejazdy - a to troche kosztuje niestety....ciuchy of coursejak przejsc spokojnie kolo wyprzedazy...przeciez mi to i tamto potrzebne....no great, nie wazne ze calkiem co innego kupilam
cyfraka kupilam, nie placilam za kurs, ale za egzamin juz trza bylo, bileciki do domu, bo ani razu mi ani pensa nie dolozyli, prezenciki dla rodzinki...no a teraz oszczedzam na moje przyszle samodzielne zyciu tu...ehhh nie wiem jak se dam rade jednak, boje sie cholernie.... no i oczywiscie na pierdoly tez idzie, telefon, jedzenie na miescie itp, na wycieczce bylam az jednej, ale jeszcze keidys pojadejak tu zostane, bo niestety na tak wycieczke to cala tyg by poszla -
ewa^^^ > 04-07-2005, 19:54
ja mysle o wydatkach podobnie jak wy. Plus jeszcze bede sie bogacic w plytyCD i ksiazki w wydaniu angielskim. Troche kasy zainwestuje w poczte, tj. znaczki na listy, ktore bede pisac nie rzadko do mojej rodzinki typu: babcie, ciocie i do pozostalych, ktorzy nie maja skrzynki mailowej, i nie zapowiada sie , ze beda ja miec.