• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Amerykańskie jedzenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Amerykańskie jedzenie

• Amerykańskie jedzenie
  • Amerykańskie jedzenie

panama > 19-09-2012, 16:37

Za parę dni lecę do U.S.A. chciałabym wiedzieć co polecacie z menu amerykańskiego. Co jest typowo amerykańskie i warto tego spróbować. Nie mam na myśli tylko jedzenia z restauracji ale i rzeczy, które można dostać w sklepie takie np. jak:

http://demotywatory.pl/2473562/Ser-w-sprayu-
  • Re: Amerykańskie jedzenie

mamecia > 19-09-2012, 18:59

hamburgery z grilla mi nie smakuja dla mnie są obrzydliwe, ale te w restauracjach są pyszne, oczywiście nie chodzi mi o McDonaldy i inne tego typu warto spróbować pianek z ogniska! Zawsze chciałam spróbować i się nie zawiodłam. Ogólnie to amerykanie idą na łatwizne i wszystko mają gotowe do kupienia w sklepach. I przygotuj się na to, że amerykanie w większości nie używają soli! ani w ogóle niczego i ziemniaki, ryż makaron itd jesz taki bezsmakowy, dlatego sama zaczelam sobie przyrzadzac dania

dreamlike > 03-10-2012, 16:15

tak, burgery mają tu super, ja jestem wegetarianką ale każda restauracja z burgerami ma wersję dla wegetarian, i co jest zaskakujące-burgery robią sami z warzyw, a nie jakieś sojowe z supermarketu, dlatego jak jestem w jakiejś knajpie zawsze próbuje burgery i do tej pory wszystkie mi smakowały. No i moja największa miłość ostatnio to cukierki Reese's, uwielbiam je. Poza tym to reszta jedzenia tutaj jest dla mnie mega sztuczna i na razie nie czuję sie zbyt dobrze po tym jedzeniu, ale mam nadzieje że mój organizm się w końcu przestawi.

aniama87 > 05-10-2012, 15:25

słyszałam, że porcje są olbrzymie, to prawda?

mamecia > 05-10-2012, 17:47

To prawda. Zawsze biorę małą porcję a to i tak za dużo, u nich małe porcje to nieraz są nawet większe niż te duże u nas w Polsce

balbina > 05-10-2012, 21:52

ja sobie nie wyobrażam po prostu jak dam sobie radę z jedzeniem tam ;o jadłam trochę poza polską i czasem było strasznie wytrzymać, a co dopiero w stanach - niecierpie sztucznego żarcia, śmieci! (inaczej tego nie można nazwać) to jest obrzydliwe dzień w dzień jeść potrawy, które przygotowuje się w 5 minut. Rozumiem raz na jakś czas, kiedy się spieszymy, cyz po prostu mamy ochotę ;X

chyba będę gotować wszystko od podstaw - pierożki, rosołek chyba marchewke, cebule i mięso znajdę

a co do soli, to oczywiście nadmiar jej jest bardzo niezdrowa + sztuczne jedzenie = wielki grubas :x

życzę smacznego

Nimell > 06-10-2012, 0:13

Aguta uwierz, że nie każdy tak je. Moja hostka ma w lodówce samą zdrową, organiczną żywność i gotuje wszystko od podstaw. Poza tym uwielbiam jej kuchnie, np. grillowany łosoś z przepyszną sałatką, albo pieczona pierś z kurczaka w ziołach i tylko w piątki zawsze jest pizza ;P a w resztę dni jest na prawdę, dobre, porządne jedzenie ;)

a co do wielkości porcji, to na prawdę są ogromne ale nie martwcie się, pakują na wynos nawet ostatnią kość :D więc lunch następnego dnia gotowy ;D

panama > 06-10-2012, 2:13

o tak porcję są gigantyczne Jem głównie sałatki więc za 6$ dostałam dziś taki kopiec, że resztę wzięłam do domu i miałam to na obiad i kolację

Sama sobie robie jedzenie więc nie jem śmieci

balbina > 06-10-2012, 13:10

Tak, tak ja wiem, zdaję sobie z tego sprawę : ) Tylko teraz tak generalizuje, uogólniam, bo chyba głównie Ameryka się tak właśnie kojarzy :x Chociaż przez te blogi to też widzę, jak dziewczyny piszą, że rodzinka zdrowo się odżywia, czyli nie jest aż tak z nimi źle : )

panama > 06-10-2012, 17:31

ja mam ten plus, ze moi hości poza zdrowym jedzeniem kupują polskie produkty, więc czuję się jak w domu
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna