• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

wizzair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• wizzair

• wizzair
  • wizzair

Asia_rias1 > 09-09-2012, 16:33

hej wszystkim...lece w czwartek ( a pamietam jak pislalm na forum ze nie moge rodziny znalezc ) liniami wizzair. Czy leciał ktos moze nimi niedawno>?? mam pytanie o bagaż podręczny. Moja torba nie miesci się w wymiarach...przekracza kilka cm.....ale jak nie do konca ja spakuje to jest ok...po prosty brzegi przyginam i wtedy torba miesci sie w wymaganych wymiarach...moja pytanie jest taki. Na czym polega kontrola bagażu podrecznego> czy mimo to moja torba przejdzie tą kontrolę skoro nie ma dokladnie takich wymiarow? a jak to jest z laptopem? moze go miec na drugim ramieniu ? w ogole nie wkladac do torby? waga 10 kg to waga torby + laptopa tak? boje sie ze bedą jakies problemy przez tą torbę i mnie cofną prosze o odpowiedz....a w ogole leci moze ktos z łodzi 13.09 o 19.20 do luton?
  • Re: wizzair

kinjeloo > 09-09-2012, 16:58

bagaż podręczny może się składać z JEDNEJ torby, więc laptop musi być w środku. Nie możesz mieć osobnej torby na laptopa..

1 sztuka bagaży podręcznego do 10kg = wszystko w jednej torbie/ jednym kawałku

antoninatosia > 09-09-2012, 18:48

generalnie jest tak, przynajmniej ja tak zawsze miałam, ze jak oddawałam bagaż główny i widać było mój bagaż podręczny (czyt. walizkę małą) to Pani która siedziała kazała włóżyć podręczny do takiego jak by specjalnego "kosza" po prostu byłyy 4 pręciki i walizeczka musiała się tam zmieścić. dla pewności radę to zobaczyć i się upewnić przed przejściem przed kontrolą, ponieważ zanim wejdziesz do samolotu mogą cie poprsoić abyś przy nich włożyła swój podrećzy w te pręciki.

http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&s...,s:0,i:113

Asia_rias1 > 10-09-2012, 21:40

no dobra...w koncu wyszlo tak ze sie zmiescilam w tym rejestrowanym a jako podręczny zebiram swoja torebke taka wieksza...ale teraz tez problem bo nie miesci sie w niej laptop....czy moge laptopa miec na innym ramieni w tornie na laptopa? czy tak jakby dwie torby.....bo w sumie i tak musze laptopa do kontroli wyjac....czy potem musze go schowac spowrotem?

kinjeloo > 10-09-2012, 21:42

[quote name="kinjeloo"]bagaż podręczny może się składać z JEDNEJ torby, więc laptop musi być w środku. Nie możesz mieć osobnej torby na laptopa..

1 sztuka bagaży podręcznego do 10kg = wszystko w jednej torbie/ jednym kawałku [/quote]

jak już wyżej pisałam, JEDNA TORBA, czyli albo torebka damska, albo torba z laptopem
  • Starszy wątek Nowszy wątek