• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Aupair.com ?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Aupair.com ?

• Aupair.com ?
  • Aupair.com ?

prettyinflowers > 03-09-2012, 19:12

Hej hej,

mam do Was pytanie i z góry przepraszam jeśli jest to niewłaściwe miejsce ale jestem na tym forum nowa i w przyszłym roku chcę po raz pierwszy wyjechać jako operka za granicę.

A więc zalogowałam się na stronie Aupair.com i zarejestrowałam swój profil jako opiekunka. No i jakis czas temu odezwała się do mnie rodzinka w Dorchester w Anglii, że są zainteresowani moimi usługami itp. Wyjazd co prawda mam zaplanowany na czerwiec przyszłego roku jednak chcę już teraz wiedzieć co nie co.

Kiedyś moja koleżanka wyjechała do Niemiec jako operka ale z konkretnej agencji. Mówiła mi, że tam na miejscu była taka osoba, która co jakiś czas dopytywala się czy rodzina ją dobrze traktuje, czy płacą jej tak jak w kontrakcie. No i również rozmawiala z rodziną u której byla moja koleżanka, czy sprawuje się dobrze i czy wypełnia wszystkie obowiązki.

I teraz jako, że jestem zarejestrowana tylko na stronie, która "zrzesza" operki i rodziny to to nie jest żadna agencja. Czy powinnam się wtedy odezwać do jakiejś agencji w Polsce? Czy to po prostu teraz znaczy, że wyjadę tam bez żadnej agencji?
  • Re: Aupair.com ?

antoninatosia > 03-09-2012, 19:58

Taka storna to prywatna domena, na której rejestrują się rodziny i operki.

Wyjazd za pośrednictwem biura polskiego (tzw. ten co ma siedzibe polska) to są koszty. W dziale Agencje Au Pair jest opisanych większość agencji i stron pośredniczych.

Mam nadzieje, że zrozumiesz o co mi chodzi bo dziś mam mały problem z tłumaczeniem o co mi chodzi

kajtuś > 03-09-2012, 19:59

Z agencja to z agencja... Bez agencji to bez agencji... Rzadko sie zdarza chyba, ze rodzina, ktora korzysta z darmowej strony, zeby nie ponosic dodatkowych kosztow, jednak zglosi sie do agencji jak znajdzie za darmo au pair. Mozna i bez agencji, ale do Europy. Wtedy jestes zdana tylko na siebie : ) z agencja chociaz podswiadomie wiesz, ze masz jakies wsparcie, chociaz z nimi tez nigdy nie wiadomo... : )

prettyinflowers > 03-09-2012, 20:05

ok, rozumiem.

Ale myślicie ze ja jako, że jadę tam pierwszy raz i mam 18 lat powinnam najpierw wyjechać z agencją?

antoninatosia > 03-09-2012, 23:41

Według mnie jest to indywidualna sprawa, ja majac 19 lat pojechałam sama bez agencji, nie majac nikogo w uk. Bać bałam się, ale do odważnych świat należy.

kajtuś > 03-09-2012, 23:49

Ja mam 20 i wole z agencja pierwszy raz... Gdybym juz sie w UK poczul swobodniej, z jezykiem itp. to pewnie i nie mialbym problemu. Zawsze wtedy sobie poradzisz : )

Ja czuje, ze mnie agencja olewa... Zreszta mam wrazenie, ze nasza kolezanke z forum troche tez, bo pisalismy o tym...

Wiec chyba sie zdenerwujemy, to bedziemy mieli gdzies ich propozycje i wio stad z APW czy skads indziej...

Astrid > 05-09-2012, 13:18

Ja mam 18 lat, pojechałam sama i nie żałuję a wręcz polecam bez agnecji. Jak się jedzie z agencją do europy to często słychać że się obijają w match'ach itp. A w konflikcie agencja stanie po stronie rodziny, bo to oni więcej płacą Jak będzie źle samemu też można rematch zrobić.

kajtuś > 05-09-2012, 15:22

[quote name="Astrid"]Ja mam 18 lat, pojechałam sama i nie żałuję a wręcz polecam bez agnecji. Jak się jedzie z agencją do europy to często słychać że się obijają w match'ach itp. A w konflikcie agencja stanie po stronie rodziny, bo to oni więcej płacą Jak będzie źle samemu też można rematch zrobić.[/quote]

Astrid, ja mam wrazenie, ze mnie agencja troche olewa. Ale pewnie to sobie wymyslilem, bo ja tak potrafie : D Poza tym jestem facetem, wiec nie powininem sie burzyc, ze nie mam jeszcze matchu... Minal dopiero tydzien... No wlasnie, chyba dla mnie az :mrgreen:

Astrid > 05-09-2012, 16:12

No, z agencją to ja Ci nic nie pomogę Ale biorąc pod uwagę fakt, że jesteś facetem więc będziesz miał mniej rodzin, powinieneś zacząć szukać również na własną rękę...

chcewyjechac > 30-03-2013, 11:56

a ja mam pytanie

jak można napisać do rodziny nie mając opłaconej tej płatności premium ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna