-
-
szanse
reinesse > 01-09-2012, 21:39
Jak duże są szanse na "przydzielenie" rodziny przez agencję? Czy po złożeniu dokumentów mam 100% pewności, że w ciągu kilku miesięcy dostanę ofertę wyjazdu? (chodzi mi o Hiszpanię) Z jakiego biura najlepiej korzystać, by mieć pewność, że wyjadę?
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam -
Re: szanse
Saiisuke > 01-09-2012, 22:07
Ja dostałam rodzinę w Hiszpanii po dwóch miesiącach czekania (biuro prowork), ale za to !uwaga! w aplikacji zaznaczałam, że chcę rodzinę z UK. Jechałam rok temu jako summer aupair. A czemu nie spróbujesz aupair world? Agencja to moim zdaniem strata kasy, no chyba że chce się jechać do USA. -
prettyvisitors > 01-09-2012, 22:23
Dokładnie, ja również radziłabym Ci szukanie rodziny na własną rękę. Sama tak zrobiłam, jestem bardzo zadowolona i nigdy nie wyjadę z agencją, bo to tylko strata pieniędzy. -
reinesse > 01-09-2012, 22:36
ok, spróbujędziękuję za rady założyłam właśnie konto na Au-pair World i zobaczymy, chodzi o to, że jak załatwiam na własną rękę, to musze być dobrze we wszystkim zorientowana :p Gdy załatwiam sama, nie przez biuro, to jak to wygląda z opłatami? -
olasia > 01-09-2012, 22:47
[quote name="Saiisuke"]Ja dostałam rodzinę w Hiszpanii po dwóch miesiącach czekania (biuro prowork), ale za to !uwaga! w aplikacji zaznaczałam, że chcę rodzinę z UK. Jechałam rok temu jako summer aupair. A czemu nie spróbujesz aupair world? Agencja to moim zdaniem strata kasy, no chyba że chce się jechać do USA.[/quote]
Hahaha, tez chcialam jechac do UK z Proworkiem to proponowano mi WlochyPrzez dluzszy czas agencja nic nie znalazla, wyladowalam na wlasna reke (Au Pair World) w pieknej Irlandii i nie zaluje. Nie polecam agencji na Europe -
kinjeloo > 01-09-2012, 22:57
ja radziłabym znaleźć hiszpańską agencję, zorientować się czy pobierają opłaty od operek, czy tylko od rodzin..
jeśli usługi dla opiekunek są darmowe, możesz śmiało korzystać, takim agencjom bardzo zależy na szybkim matchu
ja tak zrobiłam ze swoją Szwecjąi za trzy tygodnie jadę, a rodzinkę zgłoszoną miałam po 15 minutach od rejestracji.. -
prettyvisitors > 01-09-2012, 23:05
[quote name="reinesse"]ok, spróbujędziękuję za rady założyłam właśnie konto na Au-pair World i zobaczymy, chodzi o to, że jak załatwiam na własną rękę, to musze być dobrze we wszystkim zorientowana :p Gdy załatwiam sama, nie przez biuro, to jak to wygląda z opłatami?[/quote]
A o jakie opłaty Ci chodzi, bo nie rozumiem?
Z dojazdem jest różnie, zależy jak się umówisz z hostami. Raz płacą za nasze bilety, raz płacimy my, nie ma reguły.
No i poza tym można wykupić sobie np. kartę euro26 z ubezpieczeniem. -
reinesse > 01-09-2012, 23:07
tylko jak znaleźć hiszpańską agencję i mieć pewność, że będzie ok... muszę nad tym dłużej pomyślec, poczytać i dopiero działaćw każdym razie dziękuję za podpowiedzi! -
reinesse > 01-09-2012, 23:08
[quote name="prettyvisitors"]
[quote name="reinesse"]ok, spróbujędziękuję za rady założyłam właśnie konto na Au-pair World i zobaczymy, chodzi o to, że jak załatwiam na własną rękę, to musze być dobrze we wszystkim zorientowana :p Gdy załatwiam sama, nie przez biuro, to jak to wygląda z opłatami?[/quote]
A o jakie opłaty Ci chodzi, bo nie rozumiem?
Z dojazdem jest różnie, zależy jak się umówisz z hostami. Raz płacą za nasze bilety, raz płacimy my, nie ma reguły.
No i poza tym można wykupić sobie np. kartę euro26 z ubezpieczeniem.[/quote]
opłaty? tj. zakwaterowanie i właśnie podróż -
prettyvisitors > 01-09-2012, 23:12
No właśnie w programie au pair chodzi o to, że mieszkamy wraz z host family i fakt, że wyjeżdżamy bez agencji nic nie zmienia.