-
-
telefon
margerich > 01-09-2012, 0:17
Cześć ! Jadąc do Anglii wzięłam ze sobą dwa telefony. Odkąd tu jestem, pierwszy w ogóle nie działa, w sensie, nie da się z niego dzwonić, drugi (Nokia) nie ma od wczoraj zasięgu. Nigdzie. Czy ktos miał taki problem? I jak go rozwiązać? -
Re: telefon
Saiisuke > 01-09-2012, 0:32
A masz kartę sim polskiego operatora? Jak tak, to upewnij się, że włączyłaś usługę roaming. Miałam podobnie jak pierwszy raz wyjechałam do UK, ale okazało się, że po prostu nie aktywowałam roamingu. -
margerich > 01-09-2012, 0:44
Roaming włączył mi się automatycznie, a mimo to.... brak zasięgu, brak reakcji. -
kajtuś > 01-09-2012, 0:45
[quote name="margerich"]Roaming włączył mi się automatycznie, a mimo to.... brak zasięgu, brak reakcji.[/quote]
Moze skontaktuj sie ze swoim operatorem komorkowym, bo troche to dziwne sie wydaje... : ) -
margerich > 01-09-2012, 0:50
[quote name="kajtuś"]
[quote name="margerich"]Roaming włączył mi się automatycznie, a mimo to.... brak zasięgu, brak reakcji.[/quote]
Moze skontaktuj sie ze swoim operatorem komorkowym, bo troche to dziwne sie wydaje... : )[/quote]
Myślałam,ze może w domu hostów tracę zasięg, ale na zewnątrz też go nie mam. -
kajtuś > 01-09-2012, 0:55
[quote name="margerich"]
[quote name="kajtuś"]
Moze skontaktuj sie ze swoim operatorem komorkowym, bo troche to dziwne sie wydaje... : )[/quote]
Myślałam,ze może w domu hostów tracę zasięg, ale na zewnątrz też go nie mam.[/quote]
Z tego, co czytam w necie, to troche osob sie skarzy na to... Najlepiej bedzie skontaktowac sie z operatorem. A w jakiej masz sieci? Play moze? Bo ludzie zmieniali wybor sieci na automatyczny i w razie braku zasiegu po prostu zmienial "siec" na inna. Nie wiem jak to do konca wytlumaczyc... Pomajstruj w ustawieniach sieci -
margerich > 01-09-2012, 0:56
Play i Heyah. -
kajtuś > 01-09-2012, 1:03
[quote name="margerich"]Play i Heyah.[/quote]
Trudno powiedziec... Moze sprobuj wlaczyc jeszcze raz... Czasami jest tak, ze cos nie zalapie z tego, co wyczytalem...
I zalezy kiedy wlaczylas, bo to podobno od razu nie dziala, tylko trzeba odczekac z max 24 godziny...