• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

formularz medyczny

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• formularz medyczny

• formularz medyczny
  • formularz medyczny

Rewelka > 31-08-2012, 18:49

Czy ktoś z was miał problem z wypełnieniem formularza medycznego?

Czy lekarz rodzinny moze odmowic wypelniena i czy konieczne jest zrobienie wszystkich badań?

Bardzo proszę o odpowiedz !
  • Re: formularz medyczny

kajtuś > 31-08-2012, 19:16

O ile dobrze pamietam, byly takie sytuacje... Mi wypisali od reki...

Przeciez jest karta pacjeta, wiec widac, czy na cos sie chorowalo itp...

Rewelka > 31-08-2012, 19:31

wiem, wiem ale ja mam nadgorliwe lekarki w mojej przychodni!

Astrid > 31-08-2012, 19:46

A jaka agencja? Mi wypisali bez problemu, badań robić nie musiałam formularz tego nie wymagał.

klaudiaa93 > 31-08-2012, 19:52

Ja miałam problem, moja lekarka kazała mi jechać z tym formularzem do lekarza medycyny pracy u którego każdorazowa wizyta kosztuje ok 80 zł (!) bo stwierdziła, że ona tego nie wypełni...ale ja się nie poddałam, wiedziałam, że to bez sensu i normalny lekarz pediatra może to wypełnić, zaczęłam trochę kombinować, poszłam kilka gabinetów dalej do sympatycznego Pana doktora, przedstawiłam mu sytuację, że koniecznie na jutro potrzebuję mieć wypełniony ten formularz a mojej lekarki teraz nie ma, że trzeba jedynie przejrzeć moją historię medyczną i pozaznaczać krzyżykami, że na nic nie chorowałam i nie choruję. Na początku trochę kręcił nosem bo zobaczył 4 strony do wypełniania ( wersja polska i angielska), ale poprosiłam, żeby zerknął na kartki, że praktycznie tylko krzyżykiem trzeba zanaczyć 'NO' i nie miałam wyciągniętego numerka, ale kilka zalotnych uśmiechów i powiedział, żebym wyciągnęła swoją kartę z rejestracji, myk,myk i wypełnione . Także jeżeli Twój lekarz prowadzący nie chce Ci tego wypełnić to spróbuj u innego i trochę ściemnij. Żadnych badań robić nie trzeba( przynajmniej nie w agencji IE), powiedz, że to wymiana kulturowa ble ble ble. Powodzenia!

Rewelka > 31-08-2012, 20:00

agencja prowork i moja pani prowadząca nic nie mówiła o tym, ze muszę jakies badania robic, dlatego tak strasznie sie dzis zdzwiłam w swojej przychodni .A czy konsultacja psychiatryczna, tudziez psychologiczna nie jest konieczna?

Saiisuke > 31-08-2012, 23:17

Rok temu jechałam z prowork i formularz medyczny załatwiłam od ręki w przychodni akademickiej. Żadnych badań nie robiłam. Lekarka była miła i ciekawa programu aupair, więc trochę porozmawiałyśmy, podpisała, przybiła pieczątki, choć jak sama mówiła angielskiego nie zna, a mojej karty chorób nie miała. Rewelka, odwiedź po prostu paru lekarzy, któryś na pewno wypełni Ci na luzie ten formularz. Badania psychologiczne czy psychiatryczne nie są potrzebne.

balbina > 06-09-2012, 11:24

u mnie kręciła nosem, ogóle coś się wkurzała ;/

ale w końcu wypełniła, ale zachowała się jak typowa s*ka...

antoninatosia > 06-09-2012, 16:58

Jak wypełniałam z proworkiem jeszcze gdy w planach było USA to też poszłam i nie chciała mi wypełnić mówiąc, że nie ma takich uprawień i z kierowniczka przychodni musi porozmawiać o tym. I sprawa odeszła w niepamięć tak jak USA

Ale nie wiem co jej szkodzi wypelnić kilka kartek gdzie na dodatek jest po polsku...

Rewelka > 07-09-2012, 13:37

Mi sie udało po tyg starań!Ale zawsze są niemili:-)))) ciesze się ,że mam ten formularz juz za sobą! <jupi>
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna