-
-
Szwecja
roziolek > 30-08-2012, 21:39
HejCzy jest tutaj może jakas au pair, która była bądź wybiera się do Szwecji? -
Re: Szwecja
kinjeloo > 30-08-2012, 22:32
ja będę od 25.09.2012 w Goteborgu -
roziolek > 31-08-2012, 11:08
O proszęDo mnie napisała rodzina z Malmo i chyba się na nich zdecyduję -
kinjeloo > 31-08-2012, 12:26
a skorzystałaś ze Scandinavian Au-Pair Center czyna własną rękę szukałaś? -
roziolek > 04-09-2012, 11:54
Ja miałam konto tylko na au pair world i sami do mnie napisali -
kinjeloo > 04-09-2012, 12:56
to kiedy jedziesz?ja już mam bilet kupiony i nie mogę się doczekać -
roziolek > 04-09-2012, 13:33
W czwartek bądź w piątek będę jeszcze z nimi rozmawiać na skypie i to zadecyduje czy do nich lecę czy nieJeśli tak to nie mam co czekać tylko pakuje walizkę i sądzę, że w przyszłym tygodniu już rozpocznę swoją przygodę jako au pair
Do jakiej rodziny lecisz, w sensie ile masz dzieciaków itp? -
kinjeloo > 04-09-2012, 13:52
ja jade do małżeństwa 47 i 50 lat, jedno dziecko - uroczy 4letni blondasOboje rodzice duzo pracuja, a moim zadaniem bedzie odebranie małego po poludniu z przedszkola,kolacja i polozyc spac. Dostałam kontakty do poprzednich operek,jedna była z nimi ponad dwa lata i jestem bardzo pozytywnie nastawiona, wydają się przedobrzy..
a jak u Ciebie wygląda sytuacja host-rodzinna? -
roziolek > 04-09-2012, 15:40
Ja mam rodzinkę, która nigdy nie miała au pair. Obydwoje są doktorami i mają 2 dzieci, 5 letnią dziewczynkę i 8 letniego chłopca. Z tym, że mąż miał wylew i aktualnie jest na rehabilitacji, więc troszkę obowiązków będę miała. Moje obowiązki to odprowadzanie i odbieranie dzieciaków z przedszkola i szkoły i opieka nad nimi po południu. Jakaś tam pomoc w domu typu: sprzątanie, pranie, zrobienie jakiś zakupów spożywczych i w wyjątkowych sytuacjach przygotowanie posiłku.
Kobieta od samego początku jest ze mną szczera co mi się bardzo podoba, bo koleżanka teraz wyleciała do UK i na miejscu dowiedziała się też wielu rzeczy, o których hostka wcześniej nie wspomniała ;p -
kinjeloo > 10-09-2012, 18:27
[quote name="roziolek"]W czwartek bądź w piątek będę jeszcze z nimi rozmawiać na skypie i to zadecyduje czy do nich lecę czy nieJeśli tak to nie mam co czekać tylko pakuje walizkę i sądzę, że w przyszłym tygodniu już rozpocznę swoją przygodę jako au pair [/quote]
i jak tam roziolek, jak się sprawy ułożyły?