-
-
USA au pair zabawy
Ewelina54 > 29-08-2012, 22:03
hej czy ktos mial jakies problemy, zeby wyjasnic dziecku zabawe w jezyku angielskim, niektore sa latwe do przetlumaczenia, ale te fajniejsze sa troche trudne, zeby przetlumaczyc w jezyku angielskim tak,zeby dziecko zrozumiala, haha zwlaszcza jesli dziecko zna lepiej jezyk niz my bo to jest jego native tongue, boje sie ze nie bede miec dobrego kontaktu przez to, ze moge nie wytlumaczyc jakis fajnej zabawy, moze znacie jakies fajne linki gdzie sa zabawy wyjasnione po angielsku, ja w internecie znalazlam tylko gry komputerowe i zabawy objasnione po polsku i tez znalazlam po angielsku,ale jakos nie sa fajne, chodzi mi tylko o takie sprawdzone, ktore dzieci uwielbiaja oparte na waszych obserwacjach -
Re: USA au pair zabawy
mamecia > 30-08-2012, 1:23
w większości to i tak dzieci Tobie będą tłumaczyć zabawy, w które one się lubią bawići dużo jest takich które są znane w polsce i tu w stanach. Grają w klasy, moim dzieciakom kupiłam karty Piotruś, u nich jest to również całkiem popularne tyle że pod nazwą matching Nie ma co się przejmować na zapas, ja też miałam takie obawy, że z dziecmi mogę się nie dogadać bo one też nie mówię wyraźnie i tworzą chaotyczne zdania, ale od kiedy tu jestem przestałam o tym myśleć, bo nie ma żadnego problemu z porozumieniem się z dziećmi, zawsze jakoś da się wszystko wytłumaczyć -
balbina > 02-09-2012, 16:46
Niżej masz tekst pod filmikiem, do tej zabawy potrzeba trochę dzieciaków jednak, ale jest fajna
http://www.youtube.com/watch?v=QHiRMQ5hgPI
ja się bawiłam inaczej, jak do kogoś się podchodziło i tańczyło się z nim to się wchodziło do środka i koniec zabawy było kiedy wszyscy byli w kółku
tu jest spoko wytlumaczone:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... gdT0gl62Eg -
agnieszka89 > 02-09-2012, 18:29
Ta zabawa jest na prawdę fajnaJa w nią grałam tak jak i ty że się wchodzi do środka, tylko śpiewamy troszkę inną piosenkę. -
Ewelina54 > 03-09-2012, 18:11
o dzięki bardzo -
balbina > 05-09-2012, 11:10
Tak, my też śpiewaliśmy trochę inną, właściwie to po polsku i tekst też inny, ale o to samo chodzi
Warto przeszukać youtuba, tam jest pełno takich rzeczy