-
-
Rok szkolny i wolne
kajtuś > 25-08-2012, 14:47
Zastanawialem sie jak to jest... Kiedy zaczyna sie rok szkolny, jak wygladaja wolne dni od szkoly...
Nie znalazlem w wyszukiwarce takiego tematu. A moze w Anglii tak samo jest, jak i u nas? -
Re: Rok szkolny i wolne
margerich > 25-08-2012, 14:49
Dołączam się do pytania. Ja słyszałam że jest podobno 2 tygodnie wolnego zdaje się w październiku, także u nich jest zupełnie inaczej... -
ach@ > 25-08-2012, 15:08
Hej, wklejam część maila od mojej przyszłej hostki:
"children in the UK have a lot of shorter school breaks instead of a long summer break. Our children are in school until the 21st of July and will start school on the 6th of September. The first break is in 2nd half of October, then there is Christmas Break, one week in February, Easter Break in April and a break in May." -
kajtuś > 25-08-2012, 15:12
[quote name="ach@"]Hej, wklejam część maila od mojej przyszłej hostki:
"children in the UK have a lot of shorter school breaks instead of a long summer break. Our children are in school until the 21st of July and will start school on the 6th of September. The first break is in 2nd half of October, then there is Christmas Break, one week in February, Easter Break in April and a break in May."[/quote]
Super, dzieki! -
hanita > 26-08-2012, 3:08
ale to też zależy od szkoły, czy prywatna, czy państwowa, a te prywatne też różnie zaczynają wakacje. moje dzieciaki np zaczęły wakacje na początku lipca, a do szkoły wracają 5 września. do tego dochodzi im tydzień wolnego jakoś w październiku, potem przerwa świąteczna, tydzień wolnego w lutym, trzy tygodnie wolnego w kwietniu i parę dni w maju. -
kajtuś > 26-08-2012, 21:04
[quote name="hanita"]ale to też zależy od szkoły, czy prywatna, czy państwowa, a te prywatne też różnie zaczynają wakacje. moje dzieciaki np zaczęły wakacje na początku lipca, a do szkoły wracają 5 września. do tego dochodzi im tydzień wolnego jakoś w październiku, potem przerwa świąteczna, tydzień wolnego w lutym, trzy tygodnie wolnego w kwietniu i parę dni w maju.[/quote]
Dzieki za informacje... Czyli trafie na rok szkolny... Ufff -
PolishGirl > 02-09-2012, 1:07
ja też czekam kiedy moje pójdą do szkoły 6.09. bo teraz siedzę z nimi całymi dniami, a jak pójdą to cały dzień z głowy będę miała-bo trochę to męczące.