-
-
3 tygodnie na zalatwianie duzo?
Madeleineju > 22-08-2012, 17:10
Dziewczyny ! Potrzebuj pomocy!
Mam taka sytuacje ze wracam pod koniec wrzesnia, a rodzinka z Ameryki chce bym przybyla 22 pazdziernika. Co daje mi pelne 3 tygodnie na zalatwienie formalnosci itp.
Najgorszym ( dla mnie) probleme jest wiza.
Czy dam rade w 3 tygodnie wszystko zalatwic? Lacznie z wiza?
Moja agencja twierdzi ze spokojnie zdaze, ale ja mam watpliwosci, gdyz w razie przesuniecia terminu lotu ja moge za to zaplacic nawet 400$!!!
jakie macie doswiadczenia wiza?
Ktos wyrabial wg nowego systemu? -
Re: 3 tygodnie na zalatwianie duzo?
merti > 22-08-2012, 18:39
spokojnie dasz radęWiza to moment z tego co kojarzę Umawiasz się przez telefon, jedziesz, za kilka dni odbierasz paszport To tylko formalność -
angelaa > 22-08-2012, 18:44
niech Ci wyślą papiery wizowe do Irlandii i tutaj to załatw! -
blonde > 22-08-2012, 19:18
Nie wiem co prawda za wiele o tym nowym systemie wizowym, ale nie wydaje mi się, żeby czasowo się coś zmieniło. Jeśli papiery wizowe będą już na Ciebie czekały w Polsce, jak przyjedziesz, to następnego dnia zadzwonisz się umówić na rozmowę, rozmowa będzie za jakieś 4-5 dni roboczych + 3 oczekiwania na paszport. To jakieś 1,5 tyg -
Madeleineju > 22-08-2012, 23:23
Wlasnie najlepsze jest to ze nie moge zalatwic tego w Irlandii!
Z tego co CC mowilo to caly proces wydluzyl sie i trwa ok 2-3 tygodni wiec teoretycznie powinnam zdazyc.
Nawet myslalam, zeby w Polsce mama mi zrobila rejestracje online, wplacila kase a jak przyjade to sie umowie na spotkanie. Tak kombinuje jakos.
Nie wiem co dokladnie uleglo przedluzeniu, oby nie czekanie na wizyte w konsulacie!
Te papiery wizowe niestety moga wyslac tylko do Polski...
Jeju, ale mam stresa, jeszcze meila dostalam ze chyba to juz pewne ten termin... -
angelaa > 22-08-2012, 23:44
hmm a dlaczego nie mogą Ci tutaj wysłac? chyba Piotr miał podobną sytuację, zaraz zobaczę -
blonde > 22-08-2012, 23:51
oj na pewno zdążysz w 3 tygodnie. zresztą mówię Ci, agencja nie wpuściłaby Cię w takie maliny, żebyś miała nie zdążyć... zdążysz na pewno -
Madeleineju > 23-08-2012, 0:39
[quote name="blonde"]oj na pewno zdążysz w 3 tygodnie. zresztą mówię Ci, agencja nie wpuściłaby Cię w takie maliny, żebyś miała nie zdążyć... zdążysz na pewno[/quote]
Oby tak bylo!
Nawet nie wiecie jak mi ulzylo
Dzieki za wsparcie! Teraz jestem w 100% pewna ze dam rade! -
blonde > 23-08-2012, 0:42
Dasz radę! Do zobaczenia w USA -
cien_wiatru > 23-08-2012, 0:43
Wiem, że są dziewczyny, które w 2 tygodnie sie wyrabiały, także na bank DASZ RADĄ
Cała procedura związana z wizą to najgorszym przypadku 1,5 tygodnia, jeśli np. nie masz prawka międzynarodowego, to to tez nie trwa dłużej niż tydzień, bo to takie przedpotopowe jest i robią to na miejscu w starostwach, więc ja miałam praktycznie na drugi dzień!! Jeśli po przyjeździe od razu się do wszystkie dasz to na milion procent dasz radę!)
Trzymamy Kciuki)