• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kursy płatne czy bezpłatne?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Kursy płatne czy bezpłatne?

lenka85 > 10-06-2005, 18:05

no wlasnie, ktore sa lepsze, czy moze sa takie same?? bo ostatnio dowiedzialam sie, ze sa i platne i bezplatne i chcilabym znac roznice miedzy nimi?
  • Re: Kursy płatne czy bezpłatne?

Emm > 10-06-2005, 20:36

mysle, ze na to pytanie nikt ci nie udzieli zadowalajacej cie odpowiedzi. To tak, jakbys na forum english only zapytala , co lepsze-indywidualny nauczyciel czy kurs, albo nawet ktory kurs lepszy-tanszy czy drozszy.Nie ma na to reguly. Drogi kurs moze sie okazac ch.ujowy, a darmowy rewelacyjny. Duzo zalezy od nauczyciela, duzo od uczniow.W miescie X w takim a takich collegu sa swietne kursy, ale w miescie Y w innym collegu sa juz beznadziejne. Albo w jednym i tym samym collegu wloski jest swietny, a hiszpanski denny. Albo hiszpanski na godzine 9 rano jest swietny, a na 9 wieczorem ch.ujowy.

Zeby sie dowiedziec musialabys wybrac interesujacy cie kurs, po czym przejsc sie po collegach, stanac pod drzwiami i po skonczonych zajeciach wypytywac wychodzacych z sali ludzi co i jak, a potem pojsc i pogadac z nauczycielem.

ajrisz > 10-06-2005, 23:33

ja mialam kurs fce platny, ale nie powiem, zeby byl rewelacyjny. za wiele to sie nie nauczylam, jedyne co to zmobilizowal mnie do nauki do egzaminu. gdybym wiedziala, jak bedzie i mogla podjac decyzje jeszcze raz, to nie wywalilabym tych pieniedzy w ten kurs. no fakt, papierek bede miec gdy zdam egzamin, ale co maja powiedziec ci, ktorzy na egzamin sie nie zarejestrowali??

ewelinka > 11-06-2005, 10:47

sluchaj zrob platny na poczatek a jak bedziesz miala czas to lataj na bezplatne!

mi facet z biura mowil zebym jak najwiecej zrobila kursow bo na tych bezplatnych nie bedziesz miala wypisane kurs BEZPLATNY a zawsze to jeden certyfikat ukonczenia danego kursu wiecej potem ci sie przyda zobaczysz!

lenka85 > 12-06-2005, 0:25

ok, dzieki faknie by bylo platne i bezplatne ale t5o juz raczej nie dla mnie, zobaczy sie tan... a wiecie moze ile srednio kosztuja w Anglii takie kursy? tak orientacyjne, bo ja nie mam zielonego pojecia

cioska > 12-06-2005, 4:23

ja w tym roku skonczylam da kursy- bezplatny i platny(non-credit). w moim przypadku lepszy okazal sie ten bezplatny, dostalismy za darmoche kilka ksiazki z ktorych kozystalismy, za to na platnym dostalam tylko jedna i tylko z gramtyka i z ponad 200 rozdzialow zrobilismy z nuaczycielka 4, poza tym kolesiowa caly czas nadawala o swojejcorce, jej slubie i swoim zyciu...wiec za duzo nas nie nauczyla. na bezplatnym cwiczylismy i gramatyke i slownictwo, dostawalismy darmowe gazetki dla obcokrajowcow i dlatego od wrzesnia ide znowu do tej szkoly. zaczne tez platny kurs ktory da mi 4 credyty wiec mam nadzieje ze beda czegos wymagali i naucza nas.

Emm > 12-06-2005, 9:13

cioska, a jaki to byl kurs?Przygotowujacy do czegos?

lenka85 > 12-06-2005, 11:15

wlasnie cioska, napisz cos wiecej o tym bezplatnym rozumiem, ze to byl kurs w Anglii, wiec w jakiej szkole, miejscowosci?cos wiecej napisz, bo moze tam, gdzie sie wybieram

Emm > 12-06-2005, 11:44

cioska jest w Stanach, w NJ

lenka85 > 12-06-2005, 11:58

aaa dzieki to odwoluje pyt
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna