-
-
ubezpieczenie...
Baskah > 14-08-2012, 20:09
Witam.
Chciałabym się dowiedzieć troszkę więcej na temat ubezpieczenia. Chodzi mi dokładnie o to czy opłaca się brać ubezpieczenie rozszerzone w programie czy można w USA wykupić tamtejesze jakieś ubezpieczenie. Zastanawia mnie to bo to by było bardziej opłacalne... -
Re: ubezpieczenie...
madz > 15-08-2012, 11:34
Ja też w kwestii ubezpieczenia.
Co myślicie o dodatkowym wykupieniu ISIC? -
blonde > 15-08-2012, 14:30
Jak najbardziej opłaca się brać rozszerzone. Tylko nie wiem, czy 'opłaca się' to najlepsze słowo. Po prostu rozszerzone ubezpieczenie jest potrzebne. W USA wyjdzie Cię to na pewno drożej wykupienie takiego ubezpieczenia, bo ubezpieczyciele mają umowę z agencjami i za to, że sprzedają tych ubezpieczeń mnóstwo, to sprzedają je po w miarę atrakcyjnej cenie.
Nigdy nie wiesz co się może stać. Być może w czasie roku nawet nie pójdziesz do lekarza i nie użyjesz tego ubezpieczenia, ale być może stanie się coś niespodziewanego i będziesz potrzebować pomocy medycznej. I niestety, większości przypadków podstawowe ubepieczenie do końca nie pokrywa. Trzeba wtedy dopłacać grubą kasę. Dużo większą niż te 1200zł za rozszerzone ubezpieczenie. I wtedy dopiero widzisz że się opłaca.
Co do ISIC - nie wiem na jakiej zasadzie działa to ich ubezpieczenie. ISIC jeśli warto, to dla zniżek. Bo podstawowa karta ubezpieczeniowa nie działa w USA, więc dla USA trzeba wykupić jeszcze dodatkowe ubezpieczenie. Co prawda kosztuje to w sumie jakieś 160zł a nie ponad tysiąc, ale nie wiem jakie są zasady, trzeba byłoby to porównać. -
adziszkowa > 15-08-2012, 14:39
Wszystkie informacje, które szukasz znajdują się na stronach agencji tam przeczytaj co znajduje się w podstawowy, a co w rozszerzonym. Ogólnie jak byś zajrzała do działu z poradami dla nowych użytkowników, to znajduje się wzmianka, że do USA poleca się mieć ubezpieczenie rozszerzone. -
Baskah > 15-08-2012, 14:50
Tak własnie czytałam o tym i sumie wiem że się opłaca. Ale rodzinka która mieszka w stanach powiedziała mi o ubezpieczeniu na miejscu tam. no ale zanim oni wyslą mi oferty to wolałam się na forum zapytac. a noż ktos wiem coś wiecej na ten temat. -
adziszkowa > 15-08-2012, 14:54
Wydaje mi się, że z programu au pair ubezpieczenia są najtańsze tak jak już zostało wspomniane wyżej po prostu są kupowane w skali masowej przez co agencje maja taniej. -
Baskah > 15-08-2012, 14:57
Super w takim razie można temat zamknąc bo już wszystko wiem.Dziekuję! -
Baskah > 15-08-2012, 14:57
Super w takim razie można temat zamknąc bo już wszystko wiem.Dziekuję! -
adziszkowa > 15-08-2012, 15:00
nie ma sprawy, pozdrawiam