-
-
KIESZONKOWE
ewela522 > 07-08-2012, 23:16
Hej, mam pytanie jak u Was wasz rodzinki wypłacają Wam tygodniówki? Ja jestem na 5 tygodni we Francji, teraz minął mi mój 4 tydzień i zaczął 5 (ostatni) uf. Moja hostka na początku dawała mi we wtorki kieszonkowe ( chociaż powinna w sobotę/niedzielę), ale w sumie jest zabiegana, troche ją rozumiem, ale teraz za 4 tydzień mi nie dała a w piąty zostaje do soboty, sobotę mam mieć wolną ( na zwiedzanie, bo normalnie nie miałam ani jednego dnia wolnego), nie wiem czy mam jej powiedzieć, że nie dała mi kieszonkowego czy zrobic to na sam koniec jak będzie mi płacić ostatnią tygodniówkę...Co o tym myślicie? Dostaje 200euro na tydzień, ale denerwuje mnie takie spóźnianie....Chociaż rodzinka jest bardzo w porządku i raczej myślę, że wkońcu może nawet na koniec jej się przypomni, ale jednak i tak mam obawy...Jakoś dziwnie mi się tak pytać o pieniądze.... -
Re: KIESZONKOWE
hanita > 07-08-2012, 23:24
Mi hostka zawsze płaci w piątki, ale czasami zdarza się jej zapomnieć, to wtedy zwyczajnie się upominamGrzecznie się pytam, czy mogłaby mi dzisiaj zapłacić i tyle. Tobie radzę to samo Nie sądzę, aby to było źle odebrane. -
LadyInRed > 08-08-2012, 0:47
Ja zwykle dostaję między piątkiem a niedzielą, raz się przedłużyło, we wtorek wieczorem powiedziałam "nie chcę być niegrzeczna, ale nie dostałam kieszonkowego za zeszły tydzień", po czym hostka wyjaśniła mi, że pamięta, że po prostu musi pójść do bankomatu. Od tamtej pory zawsze mam maks. w poniedziałek z rana, jeśli np. niedziela była bardzo zajęta -
prettyvisitors > 08-08-2012, 1:26
Ja bym się jednak delikatnie upomniała, bo sama zapracowałaś sobie na te pieniądze. Mi zazwyczaj dawała w soboty, raz jej się zapomniało i dała mi w poniedziałek, przeprosin było co nie miara. Gdyby przedłużyłoby się to o dzień, to wtedy bym jakoś delikatnie jej coś zasugerowała. -
angelaa > 08-08-2012, 1:37
wyluzuj i delikatnie ją zapytaj kiedy da Ci kieszonkowe -
Saiisuke > 08-08-2012, 18:27
Koniecznie się upomnij! Bo jeszcze potem ona stwierdzi, że przecież Ci dała, a to Ty głupia oszustka nie pamiętasz. Z kasą lepiej uważać. Po prostu grzecznie spytaj. Jak moi się spóźniają, a płacą mi w piątek wieczór/sobotę rano, to już w sobotę wieczorem pytam zwyczajnie: Could you pay me for the last week? Nigdy się nie obrazili, nie zdenerwowali czy coś, to w końcu moje ciężko zarobione pieniądze. -
rosario > 08-08-2012, 19:28
ja wlasnie raz mialam taka sytuacje, ze hostka zapomniala mi dac kasy po jednym tygodniu... i pozniej jak gdyby nigdy nic zaplacila mi za kolejny, wiec sie upomnialam... gdyby nie to, 70 e do tylu
wiec lepiej sie upomniec jesli spozniaja sie -
Yoanna > 09-08-2012, 2:30
to w sumie chyba dobrze, ze ja co tydzien podpisuje, ze dostalam kase, przynajmniej wiedza czy mi zaplacili -
rosario > 09-08-2012, 3:06
oojak to podpisujesz? gdzie? -
Yoanna > 09-08-2012, 12:42
maja podrukowane na kazdy tydzien heheh. data i ile mi placa i ja sie tam podpisuje