• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy poprosić o ksero dowodu osobistego?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Czy poprosić o ksero dowodu osobistego?

natalla85 > 07-08-2012, 17:48

Hej! Na początku września wyjeżdżam do Włoch jako au pair.. I mam pytanie do osób, które swoją rodzinę znalazły przez stronę internetową. Czy przed wyjazdem prosiłyście o ksero dowodów osobistych? Nie znalazłam podobnego wątku a wydaje mi się, że jest to jednak bardzo ważne bo nigdy nie wiadomo...ja niby moją hostkę znalazłam na fb. Poza tym rozmawiałam z ich obecną au pair, która bardzo ich zachwala. Napiszcie jak to było z wami?
  • Re: Czy poprosić o ksero dowodu osobistego?

Saiisuke > 07-08-2012, 18:02

Jestem teraz aupair we Włoszech i nie prosiłam o ksero dowodu osobistego. Sprawdziłam w google nazwisko i adres, żeby mieć pewność, że istnieją. Wszystko okazało się w porządku, właśnie od nich z domu teraz piszę!

natalla85 > 07-08-2012, 18:53

Aha..dzięki. Ja dostałam od nich namiar na stronę internetową ich sklepu..poza tym mam na fb zarówno hostkę jak i ich obecną au pair i wszystko się wydaje w porządku. A od kiedy i gdzie jesteś konkretnie?

margerich > 07-08-2012, 20:19

Pogadaj z nimi kilka razy przez Skype, tyle ze nie wiem, oni mieli tylko jedna au pair ? Zawsze lepiej pogadać z dwiema. Ogólnie można wywnioskować jacy to ludzie po zwyklej rozmowie, poobserwować na fejsie. Ja też znalazłam rodzinie przez stronę internetowa, ale o ksero nie prosiłam. Zresztą, gdyby mnie prosili o ksero, nie dalabym, gdyż to jednak obcy ludzie. Hosci też mogą to zle zrozumieć.

natalla85 > 07-08-2012, 21:38

Oni mieli już 3 au pairki..ja będę czwartą. Wszystkie mają na fb, ale tylko z jedną z nich rozmawiałam.. Jak by mnie poprosili o ksero to bym się zgodziła, przecież nic z tym nie zrobisz...tylko własnie nie wiem jak oni to odbiorą bo z jednej strony trochę głupio, ale z drugiej z kolei uspokoiło by mnie to bo wiem, że w razie czego mam ich prawdziwe dane..nie zakładam, że będzie źle, ale w sumie im bliżej wyjazdu tym więcej różnych myśli się pojawia a jeszcze niektórzy znajomi "nabijają się", że mnie tam za granicą sprzedadzą i żebym była ostrożna bo z tego co rozmawiałam z hotką i ich au pairką to wszystko wygląda zbyt pięknie.. ehhh

Saiisuke > 07-08-2012, 21:53

Ze mnie też się śmiali, ze mafia mnie sprzeda do Bangladeszu xD a skąd ta rodzina? Ja jestem teraz w Ravennie, bliżej północy, region Emilia-Romagna. Jak pozostałe aupairki znalazłaś na fejsie to też z nimi pogadaj, co Ci szkodzi? A prośba o ksero dowodu może się wydać trochę dziwna i odstraszyć rodzinę.

natalla85 > 07-08-2012, 22:10

Właśnie mi przyszło do głowy czy po prostu w trakcie rozmowy się nie zapytać czy by nie chcieli moich dokumentów dla pewności i zobaczyć co odpowiedzą i jak się rozmowa potoczy.. no może napiszę do którejś a wyjeżdżam do San Remo czyli trochę mamy drogi do siebie... Będę blisko granicy francuskiej.. No Ci znajomi to tacy mądrzy w gadce i tylko zamęt wprowadzają a i tak nie jest łatwo

blackcar > 07-08-2012, 23:10

kiedy jedziesz????? blisko mnieeee!!!

blackcar > 07-08-2012, 23:10

ale ze mnie blond- poczatek wrzesnia- hehe juz mnie nie bedzie

natalla85 > 07-08-2012, 23:36

o jaaaa! szkoda... a gdzie jesteś?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna