-
-
Pierwsza au-pair host family.
cien_wiatru > 06-08-2012, 22:53
Co myślicie na temat bycia "tą" pierwszą au-pair w rodzince? Widzicie więcej wad czy zalet tej sytuacji? A może któraś z was była/jest/będzie pierwszą au-pair? -
Re: Pierwsza au-pair host family.
julkaa > 07-08-2012, 0:15
ja jestem pierwsza au pair w mojej rodzince! jestem tutaj miesiąc, zostały mi jeszcze 2 tygodnie. Niestety. Bardzo polubilam moja rodzinke, chyba z wzajemnoscia. Super sie uklada nasza wspolpraca, jestem mega zadowolona i w zyciu bym ich nie zamienila. Przed wyjazdem tez sie zastanawialam, jak to bedzie jako pierwsza au pair, ale doszlam do wniosku, ze moge miec z tego same korzysci, bo rodzinka na pewno bedzie sie starac, w koncu to ich pierwsze takie doswiadczenie. I rzeczywiscie tak jest! -
Saiisuke > 07-08-2012, 18:42
Już drugi raz jestem tą pierwsząUważam, że dobrze jest być tą pierwszą, bo do nikogo nie jestem porównywana. To ja jakby ustalam standardy bycia aupair dla tej rodziny. No i nie ma tak, żeby dzieci mi mówiły np. bo X to lubiliśmy bardziej itd. -
pavlinka_88 > 13-08-2012, 14:39
hej! Ja również jestem "tą pierwszą" i muszę Wam powiedzieć, że jest idealnieU mojej rodzinki jestem już prawie 1,5 miesiąca (jak ten czas leci!), a zostaję na cały rok. Wczoraj dowiedziałam się, że drugiej takiej ap nie będą już mieć Miałam trochę obaw na początku, ale jestem traktowana jak członek rodziny, godziny pracy są przestrzegane i nie jestem proszona o jakąś dodatkową opiekę czy pójście na zakupy. Jak dzieciaki przychodzą do mnie, to zaraz któreś z rodziców mówi: "Paula ma teraz wolne!" Dużo ze sobą rozmawiamy, co nam się podoba, co nie, jak minął dzień, itd. Oby do końca było tak jak jest teraz -
marika1 > 28-08-2012, 0:02
ja jestem chyba z siódmą au-pair mojej rodzinki i czasami słyszę ' a pamiętasz mamo, jak z Julie byliśmy tu?"," pamiętacie, jak wiał wiatr i podwiało sukienkę Dashy, ale było śmiesznie !" itd itp, ale sporadycznieale muszę powiedzieć, żę czuję się wtedy zazdrosna haha
ale wczoraj, przy kolacji, gadaliśmy tak ogólnie i powiedzieli mi, że ze mną jest im najłatwiej, co mnie mega ucieszyło
myślę, że bycie pierwszą au pair ma zalety i wady, tak jak i bycie setną au-pair. ale fajne jest to, że pewnie jak jesteś pierwszą, to pozostaje po tobie u rodzinki sentyment -
kajtuś > 28-08-2012, 3:03
[quote name="marika1"]ja jestem chyba z siódmą au-pair mojej rodzinki i czasami słyszę ' a pamiętasz mamo, jak z Julie byliśmy tu?"," pamiętacie, jak wiał wiatr i podwiało sukienkę Dashy, ale było śmiesznie !" itd itp, ale sporadycznieale muszę powiedzieć, żę czuję się wtedy zazdrosna haha
ale wczoraj, przy kolacji, gadaliśmy tak ogólnie i powiedzieli mi, że ze mną jest im najłatwiej, co mnie mega ucieszyło
myślę, że bycie pierwszą au pair ma zalety i wady, tak jak i bycie setną au-pair. ale fajne jest to, że pewnie jak jesteś pierwszą, to pozostaje po tobie u rodzinki sentyment[/quote]
To dobrze, ze czujesz sie zazdrosna... To znaczy, ze zalezy Ci na tych dzieciach i ich opinii i wlasnie taka powinna byc au pair...