• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Stany w Stanach

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Stany w Stanach

• Stany w Stanach
  • Stany w Stanach

panama > 06-08-2012, 15:52

Ten wątek ma na celu orientacji dla przyszłych au pair w jakim stanie można się dobrze bawić i nie marnować czasu. Z tego co wiem, ktoś kiedyś napisał, że OHIO jest max nudne, NY i California można dla nich wiele zrobić. A co np. ze stanem Minnesota? Piszcie, na pewno pomożemy sobie na wzajem
  • Re: Stany w Stanach

dreamlike > 08-08-2012, 17:19

tu chyba nie chodzi o stan sam w sobie, ale o odległość do jakiegoś większego miasta. Nie sądzę żeby Ci się nudziło w dużym mieście. Albo wybieraj miejsca gdzie masz względnie blisko do kilku miast, Z reszta zależy co kto lubi, nie da sie powiedzieć ze jeden stan jest super a w innym to wrony zawracają

izzieem > 08-08-2012, 17:38

Duże miasto na pewno jest ciekawszym wyborem niż mała mieścina, ja mieszkam w Denver i do centrum mam ok 15m samochodem, niestety pierwszy tydzień, gdy nie miałam auta był bardzo nudny. Ważne jest też żeby mieć z kim spędzać wolny czas, to głównie od tego zależy czy będziesz się nudzić czy nie.

merti > 08-08-2012, 20:17

Z tego co pamiętam, to dziewczyna, która narzekała na Ohio mieszkała w Cleveland Więc o chyba jednak zależy też od stanu ...ja na przykład w jakiejś Oklahomie na pewno nie chciałabym mieszkać

izzieem > 08-08-2012, 22:09

Wszystko zależy od tego jak sobie zorganizujesz czas i jakich ludzi poznasz

Nati_waw89 > 08-08-2012, 22:46

Mimo wszystko stan jest ważny.

Wiadomo najpopularniejsze to NY i Cali- sporo większych miast , czytaj jest co robić. Dużo au pairek mieszka w New Yersey,Maryland czy w Wirginii i z tego co wiem nie narzekają na brak zajęć.Z pewnością fajnie jest też mieszkać na Florydzie.To co moge napisać na podstawie własnego doświadczenia to , że nie wyobrazam sobie mieszkania w Nevadzie , Arizonie czy Teksasie. Owszem miejsca nietypowe , a co za tym idzie intrygujące dla turystów ale już z życiem tam przez rok sprawa wygląda mniej atrakcyjnie.Niestety nie byłam ale słyszałam wieeeeele pozytywnych opinii o Seattle więc jeśli ktoś ma rodzinke w samym mieście bądz na jego obrzeżach i ma do dyspozycji auto spokojnie może zgodzić się ta taka lokalizacje.

humpty-dumpty > 09-08-2012, 13:49

No to ja chciałabym się pochwalić, że 20 sierpnia właśnie do Seattle się wybieram I bardzo ucieszył mnie Twój komentarz nati o pozytywnych opiniach o tym miejscu.

Nie jest to California ani NY jak początkowo zakładałam, ale świadomie podjęłam taką decyzję. Miałam propozycje z Californi, z NJ, z Florydy, ale koniec końców okazuje się, że lokalizacja nie jest najważniejsza( kto by pomyślał?! ), ale to jaki złapiesz kontakt z potencjalnymi hostami i to przeczucie, który powie Ci, że to właśnie to I tym sposobem zrezygnowałam ze słonecznej Californi na rzecz deszczowego Washingtonu! Poza tym, uznałam, że Seattle jest mi przeznaczone, bo dwie rodziny stamtąd odezwały się do mnie jednego dnia i obie niemal od razu mnie zaakceptowały, a jak wiadomo, od przeznaczenia nie można uciec

Podsumowując mój przydługi wywód - nie zawsze chodzi o miejsce, a California nie zając - nie ucieknie.

DariaAnnaJoanna > 09-08-2012, 14:48

Pewnie, że rodzina jest najważniejsza. Ja też marzyłam o Kalifornii, czy Nowym Yorku a za 1,5 tygodnia wyląduję w Texasie Może wydawać się zadupiem ale będę w stolicy stanu- Austin. Rozmawiałam z dziewczyna która już jest tam au pairką i jest zachwycona. Jest mnóstwo akwenów wodnych, dużo festiwali muzycznych i wszędzie słyszy się muzykę na żywo, miasto nazywane jest "live music capital of the world". Brzmi zachęcająco a pierwsze skojarzenia takie nie były.

Seattle też nie byłoby moim pierwszym wyborem, za dużo naoglądałam się Grey's Anatomy, tam ciągle pada ale jakby rodzina była świetna to bym się nie wahała. To nie jest zadupie, na pewno jest tam wiele ciekawych miejsc do zobaczenia. Tak na prawde miejsce tworzą ludzie, nawet Nowy York będzie do dupy jeśli nie będziesz miała żadnych koleżanek, bo co robić samemu. Poznasz inne au pairki i Seattle okaże się świetnym wyborem

humpty-dumpty > 09-08-2012, 15:48

Osobiście uważam, że Texas to świetny wybór, więc gratuluję! Moją pierwszą interview miałam z rodziną z Houston, ale nic z tego nie wyszło, żałowałam, bo zdecydowałabym się od razu! Country, kowboje i wieczny upał Baw się dobrze!

Nati_waw89 > 09-08-2012, 16:33

Myślę , że Seattle napewno CI się spodoba Jak juz wspomniałam nigdy tam nie byłam ( chociaz w tym roku mam zamiar sie wybrac ) ale moje bliskie kolezanki tak i pomimo , że zwiedziły takie miejsa jak m.in - SF , LA , Vegas , NY , DC , Miami , Orlando mowią , że zdecydowanym numerem jeden jest własnie Seattle.

a co do Teksasu to dla mnie tam było po prostu za gorąco ale kazdy lubi co innego ;P Fakt stan jest " inny " w pozytywnym tego słowa znaczeniu . a i zakochałam się w San Antonio !!! boskie , cudowne miasto niedaleko od Austin więc warto je zobaczyc !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna