-
-
Ponowny wyjazd a uzyskanie wizy J-1
kopciuszek1710 > 01-08-2012, 12:27
Mam pytanie dotyczące ponownego wyjazdu jako au pair. Ostatnio byłam w Stanach od października 2011 do maja 2012. Nie ukończyłam programu ponieważ byłam w rematchu i agaencja nie znalazła mi rodziny i wróciłam do Polski. Wszystko w terminie, nie złamałam też prawa w USA, nie naruszyłam przepisów w żaden sposób. Teraz chciałabym wyjechać ponownie jako au pair (na przełomie września i października). Czy jest możliwe uzyskanie wizy J-1 w takim przypadku? Słyszałam że muszą być 2 lata przrwy natomiast ja programu nie ukończyłam, więc jak to wygląda w tym przypadku? Agencja Prowork poinformowała mnie, że nie mogę się starać a Au Pair in America że takwięc jak to jest? -
Re: Ponowny wyjazd a uzyskanie wizy J-1
mafcik > 11-10-2014, 0:29
Halo, halo, ktoś coś wie? Będę musiała prawdopodobnie wracać do Polski bo nie znalazłam nowej rodziny w rematchu a minęły już ponad 2 tygodnie, ale zastanawiam się czy kiedyś będę mogła spróbować jeszcze raz. -
Re: Ponowny wyjazd a uzyskanie wizy J-1
aupair14 > 24-10-2014, 12:41
jak nie ukonczysz pierwszego roku, to juz wiecej na au pair nie mozesz jechac. tzn wizy J-1 na au pair sie juz nie dostanie