-
-
Au Pair nie mająca 21 lat...
Minus > 31-07-2012, 0:44
WitamOtóż chciałabym żebyście napisali/ły mi jak to wygląda. Poczytałam sobie trochę i z tego wynika, że np. 19-letnia Au Pair nie ma tam życia towarzyskiego, bo alkoholu pić nie może i (co jest dla mnie dziwne) chodzić na imprezy również nie może. Jak to wygląda w praktyce? -
Re: Au Pair nie mająca 21 lat...
merti > 31-07-2012, 2:12
W praktyce to pijesz jak Ci sprzedadzą , albo wyrabiasz sobie fake ID. W Kanadzie to $140 w USA pewnie duużo taniej, ale podam orientacyjnie....
Albo skan paszportu, zmieniasz date, drukujesz i mowisz "ze to zbyt wazny dokument zeby nosisc ze soba" i jak sie dadza nabrac to masz szczescie -
Tina > 01-08-2012, 15:13
Da się przeżyć
I życie towarzyskie nie jest takie złe. Oczywiście bez porównania z życiem jak się ma 21.
Cóż...ja się nie zgodzę z merti. Oczywiście dużo dziewczyn tak robi, fake ID itp. Ale to jest ryzyko i to duże. Złapią Cię (a często sprawdzają) to możesz się już pakować do PL. I jest to oparte na faktach bo znałam dziewczynę, która tak miała.
Jest też dużo klubów 18+ więc można się bawic -
celyna24 > 17-08-2012, 19:29
hehe, wyjechalam majac jeszcze 19 lat! ale z powodu, ze Vancouver bylo tylko 3 godziny drogi od Seattle, niezle mozna bylo sie tam wybawic : )) a co do Stanow, ja tez osobiscie wyrabialam sobie te wszystkie fake ID, ale kurna no z moja dziecieca buzka, zawsze wymagali paszportu, wiec nic mi to specjalnie nie dalo. Coz, jesli jestes towarzyska znajdziesz szybko znajomych ktorzy beda Ciebie zapraszac na prywatne imprezy ; ) podsumowujac, to nie koniec swiata, ale nie ma co, ja pewnie jeszcze tam wroce ale bedac juz 21latka
Pozdro! -
kusia2 > 13-10-2012, 23:31
A wiecie gdzie wyrobic fake ID w okolicach NYC? -
balbina > 15-10-2012, 0:04
podobno tutaj: http://www.botschaft-ostfriesland.de/ -
kusia2 > 03-11-2012, 10:10
a znacie może jakieś puby/kluby w NYC gdzie nie jest problemem wejść i się napić? Słyszałam że na East Village jest ok -
rafcioo28 > 03-11-2012, 20:12
Cześć, prosze was o pomoc.
Zgłosiła sie do mnie rodzina i chce zebym przyjechał 10 grudnia do nich, do Kaliforni, godzine drogi do LA i wgl fajnie, dwoje dzieci 9 i 5 to wiecie starsze wiec ok.
Ale teraz sie zatanawiam czy rzucic studia i jechać, bo zaczałem w tym roku, ale nie w tym miesie, w ktorym bym chciał, w sumie to co chciałem, ale jakos mi sie nie podoba az tak bardzo. No i teraz nie wiem czy skonczyć to co zacząlem czy rzucic to wszystko i jechac do Stanów, Usa zawsze było moim marzeniem
POMOCY !!! -
alesliw > 03-11-2012, 23:56
Jeśli nie ejsteś do końca przekonany do tych studiów, to ja bym zaryzykowała... na studia możesz zawsze wrócić... a za kilka lat do au pairowanie raczej już nie. A no i jesteś chłopakiem, więc takie oferty później mogą się Ci nie trafić... więc ja bym chyba na Twoim miejscu zaryzykowała... i jeszcze ta lokalizacja <3.
Make dreams come true -
alesliw > 03-11-2012, 23:57
ale nie po polskiemu napisałam