• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

konto bankowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• konto bankowe

• konto bankowe
  • konto bankowe

privatehell > 24-07-2012, 11:05

Hej mam pytanie do bardziej zorientowanych w tym temacie

Co bardziej się opłaca posiadanie konta walutowego w polsce czy założenie zwykłego konta bankowego w UK ? Bo ogólnie nie lubię papierków pisanych małym druczkiem a co dopiero jakbym miała jeszcze podpisywać takie po ang więc troche bym się bała Jakie są różnice w opłatach, przelewach i dostępie do bankomatów ? Który bank polecacie ?

Z góry dziękuje za odp
  • Re: konto bankowe

Baskah > 24-07-2012, 16:32

Też się już za wczasu chciałabym dowiedzieć ale mi chodzi o dolary amerykańskie ;p

privatehell > 27-07-2012, 11:33

Naprawdę nikt się w tych sprawach nie orientuje ?

naprawdę nie wiem co mam zrobić

alciak > 27-07-2012, 13:44

mnie temat tez interesuje, ale narazie sie w niego nie wglebialam. moze lepiej poszukac informacji na jakichs angielskich forach?

ja sprobuje jeszcze odszuakc kontakt do znajomego, ktory powinien sie orientowac, dam znac, co odpisał

alciak > 28-07-2012, 22:38

kolega nie poleci zadnego banku, bo nie ma konta walutowego, ale pisze, ze trzeba miec na uwadze roznice kursowe (ryzyko walutowe). takze odpowiedz wciaz nieznana, jesli czegos sie doczytam, dam znac...

LadyInRed > 28-07-2012, 23:31

Z ciekawosci: alciak, jak założysz konto będac niepełnoletnia? To mozliwe?

alciak > 29-07-2012, 13:15

nie bede zakladala konta walutowego, nie teraz na pewno.

teraz moge zalozyc tylko konto młodzieżowe :lol: ;D

elizawieta > 31-07-2012, 22:50

mozesz przeslac przez poczte i na poczcie ktos odbiera z tym ze troche sie na tym traci

marvellous > 01-08-2012, 0:55

ja myslalam o tym i wymyslilam ze bede zbeirala kase w portfelu ( osobnym) a jak przyjade po pol roku to wplace na konto walutowe w polsce ( wyplacasz taka kase jaka wplacilas w funtach a wymieniasz normalnie w kantorze)

ja tak zrobie bo szkoda mi placic 8 funtow zaq prowadzenie konta

mozna tez wysylac rodzica poczta ( np w polecobym liscie np raz w miesiacu ) a oni beda wplacac na konto walutowe #

ja jestem w dupie bo nie zalozylam konta walutowego wiec musze czekac do grudnia az bede w poslce

olasia > 01-08-2012, 1:16

Ja zrobiłam tak, że przesłałam pieniążki za pomocą Western Union do Polski (za 50 euro zapłaciłam 5 euro haraczu, nie wiem jakie mają stawki). Po czym moja mama odebrała sobie to w Polsce w złotówkach (201,66 zł bodajże).
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna