-
-
Kiedy zacząć szukać rodziny?
alciak > 20-07-2012, 0:29
zastanawiam sie nad wyjazdem za rok jakko summer au pair, najlepiej do UK.
Kiedy zaczac szkac rodziny? ile miesiecy przed nastepnymi wakacjami? -
Re: Kiedy zacząć szukać rodziny?
LadyInRed > 20-07-2012, 1:35
Ja zaczęłam jakoś w lutym, znalazłam w marcu. -
alciak > 20-07-2012, 2:19
[quote name="LadyInRed"]Ja zaczęłam jakoś w lutym, znalazłam w marcu.[/quote]
a chcialas wyjechac kiedy? w marcu juz czy np na wakacje? -
Koralina > 20-07-2012, 9:43
Ja znalazlam rodzinke rowny tydzien po zarejestrowaniu, dwa tygodnie pozniej wyjechalam...
jezeli jest to summer aupair, to wydaje mi sie, ze mozesz zaczac szukac na przelomie marca/kwietnia... (: -
LadyInRed > 20-07-2012, 13:46
Chciałam wyjechać tylko na wakacje (konkretnie od początku czerwca do końca sierpnia - 3 mies). -
marika1 > 20-07-2012, 17:53
ja też jakoś tak znalazłam pod koniec marca i w marcu też zaczęłam szukać, a w maju wyjechałam -
marvellous > 23-07-2012, 22:18
ja nie jechalam na summer bo na caly rok ale rodzine mialam znalesc na wakacje juz ( 1 lipca) i zaczelam w grudniu zbierac diokumenty a rodzine znalazlam w lutym, to troche dlugi czas ( nieustanne i czeste rozmowy na skypie) ale to chyba zalezy od szczecia jak szybo sie trafi na rodzine
zawsze lepiej zaczac szukac eczesniej wiec luty jak najabrdziej odpowiednia pora -
prun > 23-07-2012, 22:44
Ja też zaczynałam poszukiwania w lutym, a umowę podpisałam na początku kwietnia. Jeśli sama szukasz rodzinki jako summer au pair można zacząć dopiero w marcu/kwietniu, w maju może być już za późno. Natomiast do biura zgłosiłabym się dużo wcześniej, nawet w styczniu. Wg. mnie wcześniej = więcej czasu na dobór właściwej rodziny. -
alciak > 23-07-2012, 23:53
[quote name="prun"]Ja też zaczynałam poszukiwania w lutym, a umowę podpisałam na początku kwietnia. Jeśli sama szukasz rodzinki jako summer au pair można zacząć dopiero w marcu/kwietniu, w maju może być już za późno. Natomiast do biura zgłosiłabym się dużo wcześniej, nawet w styczniu. Wg. mnie wcześniej = więcej czasu na dobór właściwej rodziny.[/quote]
ja przez agencje i tak nei moge jechac, bo nie jestem pelnoletnia. tak w ogole to ja juz moglabym zaczac szukac, bo jestem tak podniecona mozliwoscia wyjazdu, ale niestety to nei ma zadnego sensu... -
alciak > 23-07-2012, 23:57
[quote name="marvellous"]ja nie jechalam na summer bo na caly rok ale rodzine mialam znalesc na wakacje juz ( 1 lipca) i zaczelam w grudniu zbierac diokumenty a rodzine znalazlam w lutym, to troche dlugi czas ( nieustanne i czeste rozmowy na skypie) ale to chyba zalezy od szczecia jak szybo sie trafi na rodzine
zawsze lepiej zaczac szukac eczesniej wiec luty jak najabrdziej odpowiednia pora[/quote]
no własnie chyba tak zrobie, w lutym zaczne szukać. a nie mialas wrazenia, ze tych rozmow np. jest za duzo, albo no nei wiem, nie bylo tak, ze konczyly wam sie tematy? bo chcialabym unkinąc takich niezrecznych sytuacji... chociaz z drugiej strony, im dluzej z rodzinką kontakt bede trzymac, tym moja mama bedzie bardziej przekonana do wyjazdu... sama juz nie wiem. ja moglabym poleciec na spontanie, po jednej rozmowie na skype;P