• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

BAGAÅ»

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• BAGAÅ»

• BAGAÅ»
  • BAGAŻ

natalia_usa > 19-07-2012, 21:05

Witam wszystkich,

mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego wątku, bo nic podobnego nie znalazłam.

Leciał ktoś z was liniami Lufthansa, a potem liniami United Airlines już z NY do rodzinki?

Jak to jest z bagażem w Lufthansie? Można mieć 1 bagaż 23kg czy 2? Czytałam na ich stronie, ale można się pogubić.

Kolejne pytanie tyczy się United Airlines. Tam za każdy bagaż płaci się dodatkowo? Jak jest z bagażem podręcznym? Również się płaci?

Proszę o odpowiedź, bo jestem załamana! Dodam, że to mój pierwszy lot, więc może stąd wynika ta niewiedza.

Pozdrawiam
  • Re: BAGAŻ

blonde > 19-07-2012, 21:41

Ja też nie leciałam jeszcze do Stanów, ale z tego co wyczytałam na stronie Lufthansy, to można mieć JEDNĄ sztukę bagażu w klasie ekonimicznej (a taką zapewne lecisz).

Wyjątkiem są loty na linii USA - Azja (Indie, ZEA i coś tam jeszcze), no ale to Ciebie też raczej nie dotyczy.

Z tego co wyczytałam natomiast na stronie United Airlines, to za KAŻDY bagaż się płaci, a można ich mieć maksymalnie 2. W przypadku lotów wewnątrz USA, za 1 sztukę płaci się 25$, a za drugą 35$ - a przynajmniej tak zrozumiałam.

natalia_usa > 19-07-2012, 21:52

dzięki za informację. Też mi się tak wydaje, ale wolałam się upewnić. To trochę przesada, że jeszcze musimy potem za bagaż płacić!

Jutro pewnie będę dzwonić jeszcze do swojego biura. Może wtedy będę pewna na 100%. Dzięki!

Tenzi > 19-07-2012, 22:22

a kiedy lecisz Natalia? Ja za 3 dni i mam taki sam plan lotów jak Ty, najpierw Lufthansą lece z Gdąńska do Monachium i z Monachium do NY.

Z NY lece United Airlines. Pytałam kolegi (Amerykanin) żeby wyszukał mi na stronie ile bagażów mam darmowych w United Airlines i powiedział, że jeden rejestrowany z 22,5kg i jeden podręczny + laptop. Jeśli się dowiesz czegos innego to błagam, napisz jak najszybciej, bo już sama tego nie ogarniam -.-

natalia_usa > 19-07-2012, 23:33

Ja lecę dopiero 6 sierpnia, ale już się stresuję tym wszystkim.

Sama jestem pogubiona zupełnie, ale jak tylko dowiem się czegoś nowego to dam znać!

Jednak nawet na stronie APC (nie wiem z jakiego biura lecisz) jest napisane:

' Due to space constraints, au pairs may only bring one bag with them to their hotel room. Please pack this bag with everything you will need during your stay at the Au Pair Academy. Your additional baggage will be placed in hotel storage.

If you are flying domestically from New Jersey to your host family, you will receive your airline ticket at the Au Pair Academy. AuPairCare will also arrange for your transportation to the airport.

As of May 5, 2008 the airline industry began charging fees for check-in a luggage. Most airlines are charging $15 USD for the first bag. $25 for the 2nd bag, and $100 for each overweight bag. On average you should expect to pay $140 to $240 for your check-in items.

We encourage you to pack as lightly as possible for your time abroad. AuPairCare will not pay for the cost of baggage check-in fees.'
  • Starszy wątek Nowszy wątek