-
-
Au pair world a facebook
agawa1503 > 17-07-2012, 14:52
Witam,
Okolo 10 dni temu zalozylam konto na au pair world, ale niestety nie dostalam zadnej zadnej propozycji od rodziny, ani pozytywnej odpowiedzi. Wiem, ze Anglia, a przede wszystkim Londyn ma najwieksze zainteresowanie, ale dziwi mnie taka sytuacja. Byc moze ma to zwiazek z tym, ze nie posiadam facebook'a? I rodziny sprawdzajace mnie moga pomyslec, ze jest to falszywe konto na a.world.
Prosze, napiszcie co sadzicie. Wydaje mi sie, ze i tak najwiecej ryzykuje dziewczyna jadaca do obcej rodziny, ale moze oni takze sprawdzaja potencjalna au pair. -
Re: Au pair world a facebook
Baskah > 17-07-2012, 15:25
Gdzieś ostatnio czytałam że nawet przyszły pracodawca sprawdza na facebooku czy jest dama osoba i ocenia. Ciężko mi napisać co o tym myśle. Może załóż konto. to nic nie kosztuje. -
LadyInRed > 17-07-2012, 16:06
Wydaje mi się, że lepiej nie mieć konta wcale, niż mieć założone trzy dni temuPoza tym, ja też przez dłuższy czas nie miałam odpowiedzi, właściwie byłam zaskoczona, że kogoś jednak znalazłam. To nie jest wcale takie proste, operek jest mnóstwo, rodziny robią solidny przesiew, a takie z Londynu to na pewno mają dużo kandydatek. -
dosiunia > 17-07-2012, 17:26
czy ja wiem, mnie nigdy nie prosili o podanie adresu fb, a przecież możesz mieć popularne nazwisko i imię i wyszukiawarka może Cię nie znaleźć, więc nie wiem czy to ma jakikolwiek związek. może, nie musi. -
margerich > 17-07-2012, 17:37
Jak dla mnie to nie ma znaczenia. Ja miałam np. dużo propozycji, jakoś tydzień po stworzeniu profilu na au pair. world i ani razu żadna z rodzin nie pytała się czy mam konto na fb. -
Ullalala > 17-07-2012, 17:43
10 dni to nie tak dużo, jakby chcieli sprawdzić konto, to pewnie by zapytali. Nie wierzę, żeby to mogło mieć związek. Ja bym nie zakładała, nie ma po co. -
marika1 > 17-07-2012, 18:10
też uważam, że raczej to nie o to tu chodzi i widocznie mają inny powód, że nie odpisująmoże znaleźli kogoś innego, albo mają inne kryteria, nie wiem. ale mnei też nikt nigdy nie pytał o fb -
annjg > 17-07-2012, 20:23
Ja wyslalam duzo aplikacji zanim znalazlam moja HF.
Po prostu czekaj
Wyslaj mejle do innych itp. -
Piotr > 18-07-2012, 0:01
[quote name="agawa1503"]Witam,
Okolo 10 dni temu zalozylam konto na au pair world, ale niestety nie dostalam zadnej zadnej propozycji od rodziny, ani pozytywnej odpowiedzi. Wiem, ze Anglia, a przede wszystkim Londyn ma najwieksze zainteresowanie, ale dziwi mnie taka sytuacja. Byc moze ma to zwiazek z tym, ze nie posiadam facebook'a? I rodziny sprawdzajace mnie moga pomyslec, ze jest to falszywe konto na a.world.
Prosze, napiszcie co sadzicie. Wydaje mi sie, ze i tak najwiecej ryzykuje dziewczyna jadaca do obcej rodziny, ale moze oni takze sprawdzaja potencjalna au pair.[/quote]
Co ma au-apir world do Facebooka?
Ja jak szukalem mojej rodziny 14 miesiecy temu na aupair world,to nie mialem FB,bo nie mialem miedzynarodowych przyjaciol.To sie zmienilo,obecnie mam znajomych z niemal kazdego kontynentu no i mam tez FB.Mialem zaintesowanie rodzinami pomimo ze nie mialem FB.
Zmienilem rodzine 2 miesiace temu,nawet jesli chcieli by mnie sprawdzic to mam wszystko zablokowane dla osob ktore nie sa znajomymi,chyba moga tylko zdjecie profilowe zobaczyc.Moga pomyslec jakis freak.
To nie ma polaczenia,mi nie przyszlo do glowy zebym sprawdzal rodzine na FB.Dopiero po odejsciu od pierwszej rodziny zaprosilismy sie do znajomych zeby miec kontakt ze soba.
Rodziny lubia zobaczyc CBR (zaswiadczenie o niekaralnoci)bez tego bym nie znalazl rodziny w UK
Ja mojej obecnej rodzinie pokazalem filmik ktory zrobilm do USA oczywiscie tez CBR(ja mialem interview w cztery oczy wiec bylo latwiej).Mozesz nad tym pomyslec i napisac ze masz taki filmik(najpierw nagraj cos zachecajacego).To bedzie ogromny plus,poniewaz rodzina cie nie zna,a zdiecia nie pokazuja wszystkiego.
Staraj sie cos zmienic na profilu,dodac cos co przekona rodziny do kontaktu. -
tosia_ > 18-07-2012, 12:01
Jesli koniecznie chcesz znalezc rodzine z Londynu to polecam grupy au-pair na facebook'u (wymaga to jednak zalozenia konta, chociazby po to, zeby kontaktowac sie z rodzinkami/au-pairkami, ktore wstawiaja ogloszenia, ze odchodza, a ich host family szuka kogos na ich miejsce). Czasami dodawane jest po parenascie 'ofert' dziennie, trzeba sie tylko pospieszyc, bo zainteresowanie zazwyczaj jest duze.